Kitzbühel KitzSki deels in Amerikaanse handen

Kirchberg Kitzbühel letters KitzSki

Kitzbühel KitzSki deels in Amerikaanse handen

Een dochteronderneming van “LongRange Capital” heeft 31,85 procent van de aandelen overgenomen.

Het Amerikaanse bedrijf “LongRange Capital” heeft via zijn Luxemburgse dochteronderneming “Alpin Unlimited” 31,85 procent van Bergbahn AG Kitzbühel verworven. Hiermee zijn zij naast de stad Kitzbühel grootaandeelhouder van de Bergbahn AG Kitzbühel.

Tot ongenoegen van de burgemeester van Kitzbühel.

Meleda Anstalt

De aandelen die nu in handen zijn van Alpin Unlimited waren voorheen in handen van de mysterieuze Meleda Anstalt in Liechtenstein. Wie de werkelijke eigenaar van Meleda was, is altijd een mysterie gebleven. Zelfs een rechtszaak die door de Kitzbüheler Bergbahnen tegen Meleda werd aangespannen  bracht de uiteindelijke eigenaren van Meleda niet aan het licht.
Kitzbühel Hausbergkante

LongRange Capital

De nieuwe grootaandeelhouder uit de Verenigde Staten is gevestigd in Stamford Connecticut en heeft een vermogen van ongeveer 1,7 miljard US dollar. “We zijn verheugd om een belangrijke minderheidsinvesteerder te worden,” aldus Bob Berlin, oprichter en Managing Partner van LongRange: “Alpin Unlimited wil een sterk partnerschap opbouwen met KitzSki en haar stakeholders om bij te dragen aan het lange termijn succes van het skigebied.”

“Alpin Unlimited” is opgericht om langdurige partnerschappen aan te gaan met skigebieden in Europa, met Kitzbühel als eerste, aldus een persbericht.

Onsmakelijk

Klaus Winkler (ÖVP), burgemeester van Kitzbühel en tevens hoofd van de raad van toezicht van het kabelbaanbedrijf, is niet erg te spreken over de Amerikaanse deal. “Ik vind het onsmakelijk dat buitenlandse investeerders via investeringsmaatschappijen een belang nemen in Bergbahn AG Kitzbühel,” bekritiseerde Winkler: “We zullen zeker niet toestaan dat minderheidsaandeelhouders invloed uitoefenen op het operationele bedrijf.”

Voor de stad Kitzbühel verandert er echter niets, want die heeft nog steeds een meerderheidsbelang in het bedrijf. Als gevolg van de overgang van inhoudsaandelen naar aandelen op naam is het aandeel van de stad Kitzbühel in de bergbahnen veranderd van 49,93% naar 51%, aldus Winkler.

Details over de deal tussen de Amerikaanse investeerder en Meleda zijn niet bekend. (bron)

Bron: Tiroler tageszeitung

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×