Kitzbühel Montage liftpalen 6SB Brunelle

In Kitzbühel worden op de Kitzbüheler Horn twee nieuwe liften gebouwd. De oude Raintallift en Brunellefeld worden vervangen door een 10-persoonsgondel en 6-persoonsstoeltjeslift. We hebben eerder al een zeer uitgebreid artikel geschreven over dit project, deze is HIER te lezen. In dat artikel gingen we onder andere in op een stukje voorgeschiedenis.

De bouw is inmiddels al even bezig en in de tussentijd is er al veel gebeurd. Afgelopen week zijn de liftpalen van de 6SB-Brunelle gemonteerd. Dit is gedaan met een speciale helikopter genaamd de Kamov. Deze enorme heli is van het Zwitserse bedrijf Heliswiss, die gespecialiseerd zijn in het monteren van liftpalen. Zo’n montage levert altijd spectaculaire beelden op en iemand die in de buurt woont heeft dit spektakel vastgelegd. Hij moest hiervoor vroeg opstaan, omdat de montage vanwege veiligheidsredenen buiten de openingstijden plaatsvond. Tussen 5:45 en 8:30 ’s ochtends heeft men dus snel de palen geplaatst.

Technische data

Die nieuwe Brunelle lift zal bijna het zelfde spoor volgen. Het dal- en bergstation zullen op de zelfde hoogte zijn van 1581 meter en 1968 meter. Het bergstation zal aan de andere kant van het Gipfelhaus zijn. De stoeltjes hebben verwarming en een kap. De stoeltjes zullen ook een nieuwe speciale soort ophanging krijgen waardoor ze minder last van wind hebben. De nieuwe lift zal een stuk sneller zijn dan de oude lift. Dit is goed terug te zien aan de reistijd, want deze neemt af van 8,6 naar 4 minuten.

Hieronder staan nog een aantal foto’s van de montage van de palen, met dank aan Talabfahrer. Later deze week zal er nog een update verschijnen waarbij we naar de rest van de werkzaamheden gaan kijken, dus houdt de site goed in de gaten.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...