Kitzbühel in oktober 2016 open dankzij sneeuwdepot

Kitzbühel in oktober 2016 open dankzij sneeuwdepot

Sneeuwdepot Walde

Kitzbühel in oktober 2016 open dankzij sneeuwdepot, vorig jaar schreven we er ook al over. Destijds noemde we het “sneeuw van gisteren” sinds 2 jaar wordt er op de Resterkogel in het skigebied van Kitzbühel een enorm sneeuwdepot aangelegd en kan er vroeg worden geopend. Ook dit jaar heeft men wederom een sneeuwdepot aangelegd.

En door het enorme succes van dit depot hebben de Bergbahnen Kitzbühel besloten om op nog meer plaatsen de sneeuw op te slaan.

De Oostenrijkers spreken over “Snowfarming” De eerste 2 jaar heeft men dit gedaan op de Resterkogel en met succes. De sneeuw wordt afgedekt met isoleerblokken en vervolgens afgedekt. Men had hier 24.000 m3 sneeuw en toen begonnen werd in oktober met het ?uitsmeren? van de sneeuw op de piste was er nog zo n 20.000 m3 aan sneeuw over. Maar 20 procent was gesmolten.

Zo kon het skiseizoen al eind oktober beginnen en dat voor een niet gletsjer gebied. FANtastisch toch ?

Voor dit jaar ligt er op de Resterkogel 25.000 m3 aan sneeuw daar komt nog bij dat er ook bij de volgende liften ook een depot is aangelegd.

  • Waldelift (bij de Hahnenkamm) 14.000 m3
  • Gaisberg, 2 depots van bijelkaar 5.000 m3

De sneeuw die opgeslagen is bij de Gaisberg is bestemd voor de Rodelbahn . De sneeuw die opgeslagen is bij de Gaisberg ligt een stuk lager dan bv Resterkogel (1800 meter) en Walde (1700 meter). Hoe dat zich gaat houden gaan we zien. Overigens ligt in Hinterglemm ook altijd een depot op 1000 meter hoogte dus de verwachting is dat dit zeker wel mee zal vallen.

Door het inzetten van deze sneeuwdepots is de verwachting dat men op 22 oktober 2016 open gaat op de Resterkogel. Walde (bij de Hahnenkamm) gaat open op 5 november 2016 en de Rodelbahn zou open moeten gaan begin december 2016.

Of we meer van dit soort depots in verschillende skigebieden gaan krijgen dat is afwachten. Maar 1 ding is zeker. Kitzbühel heeft de afgelopen 2 jaar bewezen dat het kan. Wij kijken zeker uit naar 22 oktober 2016. Het zou maar zo kunnen dat we dan daar wederom als eerste op de piste staan.

Bijgaand nog de video van de opening van afgelopen jaar

Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×