Kitzbühel, seizoenstart op de Resterhöhe in oktober alleen als het gesneeuwd heeft

Kitzbühel Resterkogel Sneeuwdepot

Sneeuwdepot op de Resterhöhe

Kitzbühel, seizoenstart op de Resterhöhe in oktober alleen als het gesneeuwd heeft. Al vanaf 2014 zijn we erbij. Jaarlijks wordt op de Resterhöhe het seizoen geopend en het eerste jaar dat we er waren toen was het ook echt winter. Wat een plaatje was het destijds. Meer dan 70 cm aan sneeuw was er gevallen en je waande je in januari. Ook zijn er jaren geweest dat het er erg warm was en dan krijg je kritiek of het wel normaal is om open te gaan.

De Kitzbüheler Bergbahnen krijgen jaarlijks veel kritiek dat men de skipiste op de Resterhöhe medio oktober opent. Dit jaar had men de opening gepland op 24 oktober maar dat gaat aklleen door als het gesneeuwd zou hebben.

De oude directeur Josef Burger heeft het stokje dit jaar overgedragen aan Anton Bodner en geeft  aan dat weliswaar nog steeds de seizoenstart staat op 24 oktober 2020 maar mocht het 20 graden zijn dan is deze datum zeker niet in steen gemetseld. Ook wil men dat er wat natuursneeuw gevallen is.

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Bodner gaat er echter vanuit dat dit niet het geval zal zijn. “We werken nauw samen met de experts van het Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica. De sneeuwtijd voor de Resterhöhe ligt rond begin november. Als daar sneeuw ligt, gaat het vanwege de topografie niet meer weg. ”

“Ondanks alle discussies is er volgens Bodner meer vraag naar de 800 meter lange en 60 meter brede helling, die elk jaar op de Resterhöhe wordt aangelegd. (met sneeuw van het vorige winterseizoen worden  sneeuwdepots aangelegd en daar wordt dan een piste van gemaakt)

Het aantal aanvragen is met 30 tot 40 procent gestegen. Vooral skiteams, van Wereldbekerrijders tot jeugdteams, maken gebruik van ons aanbod. We willen ons ook een beetje positioneren als opleidingscentrum. Daarnaast staat de ski-operatie alleen open voor onze seizoenskaarthouders. ”De focus ligt duidelijk op professionele en jonge atleten. “De reis is kort, we zijn topografisch goed gelegen”, benadrukt Bodner. “Dit zijn ideale omstandigheden.”

Bij ons staat 24 oktober in de agenda om daar te gaan skiën maar mocht het niet doorgaan dan zijn er zeker nog opties op bv de gletsjer van Kaprun. Dat ligt vanaf Resterhöhe op 30 minuten rijden.

Hieronder nog video’s van de editie van afgelopen jaar en de eerste editie in 2014. Deze 1e editie in 2014 was er echt veel sneeuw gevallen en alles zag er winters uit. Kijk zelf maar.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht