Kitzbühel Skiles in 1927

 

Kitzbühel Skiles in 1927

Schischule Fischer OetzKitzbühel Skiles in 1927, hoe ging het vroeger. Met dank aan de Tiroler Skilehrerverband kunnen we zien hoe men bijna zo’n 100 jaar geleden skiles ging volgen. Vergeet niet dat technieken als rocker, carve, camber en andere hedendaagse technieken toen nog niet bestonden, laat staan een pistebully die de piste perfect geprepareerd. Ook had je geen middelen om sneeuw te maken, laat staan massa toerisme.

Nee een eeuw terug was skiën meer iets voor de locals of de wat rijkeren.

Ook de manier van lesgeven is in de loop der tijden veranderd, inclusief de kledij. Een helm en skibril dat had je niet, een muts en zonnebril was genoeg. De tijd van de pizzapunt of patatjes, dat was toen niet. De houding zoals tegenwoordig, korte ski’s nee ook dat was er niet. De ski was sowieso lang soms wel ruim 2 meter.

Maar geniet van de beelden uit 1927, gefilmd in Kitzbühel.

In die tijd hadden ze ook geen mooie skiliften, een 10 persoonsgondel met wifi en ander modern spul had men toen nog niet. Een lift was er wel, maar dat was vaak een touw of een haak waarmee je naar boven gesleept werd. De “ambacht” om met een sleeplift naar boven te gaan is bijna verloren, schotel tussen de benen en je laten leiden is best moeilijk.

Dat bewijst deze persoon in dit filmpje wel.

Maar er zijn mensen die zo verslaafd zijn van de wintersport dat zij hoe dan ook op de ski willen, en hoe men dat doet zal ze een worst zijn.

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

 

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht