Kitzbühel Skiseizoen start op 19 oktober 2019 Resterhöhe

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Het is pas juni en we gaan natuurlijk nog een heel zomerseizoen door met zomerse berichten maar als we wat te melden hebben over het “winterseizoen” dan zullen we dat zeker niet nalaten.

Afgelopen jaar was het medio oktober nog volop zomer in de Kitzbüheleralpen en dat hebben we in die zelfde periode ook wel eens anders mee gemaakt. Toch staat de datum van 19 oktober 2019 weer rood omcirkeld. Dan gaat het skiseizoen beginnen in Kitzbühel. Dat is waarschijnlijk dan ook wederom het eerste niet gletsjer gebied waar het weer mogelijk is om op de ski’s te gaan staan (in de alpen, in scandinavie is er ook een gebied dat ook door snowfarming start en dat al op 4 oktober 2019) Mocht er een andere kandidaat zich aanmelden dan kan dit Schladming zijn. Daar op de Reiterkogel begint men ook altijd erg vroeg.

Dit alles kan natuurlijk niet met natuursneeuw want die ligt er dan niet (alhoewel in mei was het ook nog zo koud dan in deze periode ook de liften open hadden gekund) Voor het 6e jaar oprij gaat Kitzbühel weer doen aan snowfarming.

Wat is snowfarming?

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Jullie zouden het zeker al moeten weten want we berichten er al 5 jaar over. Sneeuw dat nog aan het einde van het seizoen aanwezig is wordt op een berg geschoven. Deze berg wordt afgedekt met isolatieplaten en vervolgens afgedekt met grote zeilen. Dit zorgt er voor dat de sneeuw behouden blijft. De smelt gedurende het zomerseizoen zit meestal zo tussen de 15 en 20% Er blijft genoeg sneeuw over om dan een piste te prepareren. Op Resterhöhe (Pass Thurn) daar maakt men meestal twee pistes bij de Resterkogel.

Ook hebben we al eens eerder stilgestaan bij Snowfarming en dan de effecten op het milieu. Er zijn altijd wel wat mensen die wat roepen. Wij hebben ons gebaseerd op de feiten. Wil je deze lezen? Klik dan op HIER.

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Op 29 april 2019 waren we nog bij Walde en daar hebben we de volgende video opgenomen.

Ook op andere locaties in het gebied liggen deze depots. Zo ligt er ook een depot bij Walde (Hahnenkamm) en ook hebben we er al eentje zien liggen bij de Gaisberg. Deze wordt gebruikt voor de rodelbahn zodat de rodelbahn ook al in december zeker in bedrijf zal gaan.

Kirchberg sneeuwdepot Gaisberg

In het midden is een witte bult te zien dat is het sneeuwdepot op de Gaisberg

Waar er nog meer sneeuwdepots zijn dat weten op dit moment niet maar die zouden er zomaar kunnen zijn ergens in het mooie gebied van Kitzbühel.

Wij zijn er weer bij op 19 oktober 2019. Wie weet is dat wel een mooie datum voor een Meet & Greet? Zien we jullie daar?

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht