Kitzbühel Sneeuwdepots zijn goed te zien

Kitzbühel Sneeuwdepot Walde

Sneeuwdepot Walde vanuit St Johann gezien

We hebben al eerder geschreven over de sneeuwdepots in Kitzbühel. Snowfarming wordt dit nieuwe kunstje ook wel genoemd. Wat het precies is kun je HIER nog eens nalezen. Ook heeft Kitzbühel recentelijk een kleine tegenslag gehad. Een sneeuwdepot bij de Hahnenkamm kwam in brand te staan door blikseminslag. Heb je dit gemist lees dat HIER maar na.

In de maand augustus waren we in dit gebied actief en keken van uit alle richtingen op één van de sneeuwdepots. Het gaat dit keer om de depots die liggen op de piste Walde en dat ligt boven aan de Hahnenkamm.

Kitzbühel Sneeuwdepot Walde

Sneeuwdepot Hahnenkamm gezien vanuit Kirchberg


Kitzbühel Sneeuwdepot Walde

Sneeuwdepot Hahnenkamm gezien vanuit Kirchberg ingezoomd

De afgelopen 3 jaar heeft het skigebied van Kitzbühel als eerste skigebied de deuren kunnen openen dankzij de sneeuwdepots. Alle keren waren wij aanwezig en het is ongelofelijk want een mooie sneeuwpistes er gemaakt kunnen worden…..en dat allemaal met sneeuw van de vorige winter.

Meest gestelde vraag is.: Smelt deze berg sneeuw dan niet weg in de zomer? De gemiddelde smelt van de afgelopen jaren is 15% geweest. Maw 85% van deze berg blijft over en dat is toch wel heel veel. Het winterseizoen gaat zelfs al op 14 oktober 2017 geopend worden op de Resterkogel. De afgelopen 3 jaar was daar ook het gebied als eerste open en haalde veel de pers omdat dit het eerste niet gletsjer gebied is dat opent.

Sneeuwdepot Walde vanuit St Johann gezien

Sneeuwdepot Walde vanuit St Johann gezien van de Mountaicartbahn


Sneeuwdepot Walde vanuit St Johann gezien

Sneeuwdepot Walde vanuit St Johann gezien van de Mountaicartbahn ingezoomd

Nog maar iets meer dan 2 maanden en dan kun je skiën op de piste van Walde. Wil je iets eerder skiën in het gebied van Kitzbühel dan kan dat op Resterhohe vanaf 14 oktober 2017.

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

 1. Koert schreef:

  Hoi Erik,

  Afgelopen zomer verbleven wij in Kramsach en maakte geregeld bergtochtjes in het gebied. Wat overigens erg lucratief is omdat de toegang tot de liften dit gebied “gratis” is met de Alpbach Seenland Card. Scheelt toch zo’n 45-60 euro (per lift) in vergelijk met een bezoekje aan Skiwelt.
  Vorig jaar waren wij ook in Alpbachtal en vielen mij de depots op. Dit jaar meer aandacht aangegeven maar het blijven kleine stipjes op een enorme berg.

  gr Koert

  Waar ik benieuwd naar ben is hoeveel kub sneeuw er nodig is per 100 m2 en dan met name hoe dik de sneeuwlaag is die gemiddeld gelegd wordt.

  • Eric schreef:

   Ik heb geen idee maar ik weet wel bij Resterhohe waar het op 14 oktober opengaat dat is zo’n 800 meter lang 60 meter breed en er ligt 35.000 m3 sneeuw…. Maar ze willen er ook 2 pistes opengooien. Afgelopen jaren was het circa een halve meter dik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht