Kitzbühel gaat weer aan “snowfarming” doen

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Met altijd in het achterhoofd dat de volgende winter er weer aan zit te komen heeft de Bergbahnen Kitzbühel weer een aantal sneeuwdepots gemaakt.

Het 5e jaar is het alweer dat Kitzbühel sneeuwdepots aanlegt. Zodoende kan er circa 200 dagen geskied worden per jaar en dat alles zonder een gletsjer in het skigebied te hebben. Dit jaar worden 6 sneeuwdepots aangelegd (overigens die liggen er al)

In 2014 is men op het idee gekomen om te gaan “snowfarmen” Het idee was al langer bekend maar Kitzbühel is er mee gaan werken. Ook om natuurlijk wat media aandacht te krijgen en om het skiseizoen zo veel eerder te kunnen starten. Er werd begonnen op de Resterkogel. Daar werd een sneeuwdepot gebouwd van circa 25.000m3 sneeuw. Daar werd 1 piste van gemaakt. Wij waren er ook bij in 2014…bekijk deze video maar eens. Tevens had het de week ervoor waanzinnig gesneeuwd. Het leek wel of we in januari zaten.

Omdat “snowfarming” in 2014 zo n succes was is men daarmee doorgegaan. En elk jaar kwamen er meer sneeuwdepots bij. Er ligt zelfs een sneeuwdepot op de Gaisberg in Kirchberg. Deze is niet voor de skiërs/snowboarders maar voor de rodelbaan. De Rodelbaan kan zo ook open in december.

Met de slogan “Die ersten am Berg” wil men het seizoen starten en dat gaat ook weer komende oktober gebeuren. Als eerste niet gletsjergebied wil men gaan openen op zaterdag 13 oktober 2018. Dit is ook meteen de vroegste opening ever (vorig jaar was het 14 oktober)

Waar liggen de sneeuwdepots

  • 2 sneeuwdepots bij de Resterkogel
  • 2 sneeuwdepots bij de Hahnenkamm/Walde
  • 1 op de Gaisberg (Kirchberg) voor de Rodelbaan
  • 1 bij de Maierl afdaling in Kirchberg

Sneeuwdepot Walde

Het depot bij de Maierl is nieuw volgens ons. Men wil daar zo vroeg mogelijk in het seizoen al de dalafdaling klaar hebben liggen. Hoeveel sneeuw er op dit moment in de sneeuwdepots ligt is nog niet te zeggen. Binnenkort worden er metingen gedaan.

Zoals gezegd we zijn er alle jaren nog bij aanwezig geweest. Zie hieronder de verschillende video’s. Ook zijn er wat beelden op TVM geweest.

Het bericht van VTM incl video kun je HIER nog eens nalezen en bekijken.

Skigebied Kitzbühel Resterkogel geopend

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht