Kitzbühel in de startblokken voor winterseizoen

Kitzbühel Resterkogel Sneeuwdepot

@Bergbahn Kitzbühel Sneeuwdepot bij de Resterkogel

Gisteren hebben we jullie de diverse openingsdata laten zien. Maar we willen toch nog even stilstaan bij de opening in Kitzbühel. Nog minder dan 4 weken en dan is dit gebied, zonder gletsjer, open. Natuurlijk is hier het codewoord: Sneeuwdepot. Door het aanleggen van deze sneeuwdepots is het mogelijk dat men in Kitzbühel naar de 200 skidagen per seizoen gaat.

13 oktober 2018 8:30 uur is rood omcirkeld bij de Bergbahn Kitzbühel. Dan gaat het winterseizoen beginnen op de Resterkogel. De Bergbahn is al een tijdje bezig met de voorbereidingen. We hebben begrepen dat alles volgens plan verloopt. De sneeuwdepots zitten nog voldoende vol met sneeuw zodat daar de pistes van gemaakt gaan worden. De warme zomer heeft er niet echt voor kunnen zorgen dat er meer sneeuw is weggesmolten dan berekend is. In het verleden was de minste smelt zo rond de 15% en dit jaar komt men waarschijnlijk uit op 20%.

Bij de Resterkogel waren er dit jaar 2 grote sneeuwdepots en nog een kleintje. Daar worden doorgaans 2 skipistes van gemaakt. Sinds oktober 2014 is het de Bergbahnen gelukt om het winterseizoen te starten in oktober. Dit jaar wordt het zelfs record vroeg, 13 oktober.

Maar er liggen meer sneeuwdepots in het skigebied van Kitzbühel. Ook bij de Hahnenkamm liggen er 2 sneeuwdepots. Deze liggen bij de lift Walde. Op de top is er ook een smelt van 20% en bij het dalstation ligt dit percentage op 30%. Deze lift gaat open op 26 oktober 2018.

Kitzbühel Resterkogel sneeuwdepot

Dit jaar zijn er ook sneeuwdepots gesignaleerd bij de Maierl afdaling in Kirchberg. Dat was de eerste keer en is voor dit seizoen geen echt succes geworden. Ten eerste was het volume te klein wat men daar heeft opgeslagen. Je hebt ook volume nodig om juist de berg sneeuw die er ligt goed koud te houden. Maar op het gebied van het isoleren van de sneeuw had men juist iets nieuws uitgeprobeerd. Bij de Maierl werkt men intensief samen met het bedrijf Steinbacher in Erpfendorf. Voor het eerst werd een oprolbaar isolatiemateriaal gebruikt in plaats van de bekende isolatie-platen. “Dat vermindert de arbeidsintensiteit. Maar we hebben gemerkt dat met name in de bovenstaande depots de isolatie-platen niet kunnen worden weggelaten “, aldus Voorzitter Bergbahn Kitzbühel Josef Burger. Men zal de opslagplaats zeker vasthouden. “Het is belangrijk voor ons dat we zo snel mogelijk een dalafdaling naar Kirchberg hebben”, zegt Burger. Men is nog lang niet uitontwikkeld met het maken van sneeuwdepots.

Wij zijn weer super benieuwd hoe de pistes er bij gaan liggen op 13 oktober 2018. Zoals het er nu uit ziet zullen we bij deze opening er bij zijn. Wil je onze vorige 4 video updates zien die wij hebben gemaakt vanaf het jaar 2014. Klik dan HIER dan zie je ze allemaal staan.

Sneeuwdepot Walde

Kitzbuhel Sneeuwdepot Resterkogel Resterhöhe

Kitzbuhel Sneeuwdepot Resterkogel Resterhöhe

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht