Kitzbühel starthuis Hahnenkamm wordt verbouwd

Kitzbühel Hahnenkamm Starthuisje

Kitzbühel starthuis Hahnenkamm wordt verbouwd. De Kitzbüheler Skiclub kwam ruimte tekort in het starthuis bovenaan de Hahnenkamm en investeert maar liefst 1 miljoen euro in een verbouwing.

Het uitzicht vanaf dit punt is echt spectaculair. Je kijkt het Brixental in (loop dan wel een stukje naar het Hahnenkamm-restaurant) en je hebt ook nog een mooi uitzicht op de Kitzbühelerhorn, St Johann in Tirol en de Wilder Kaiser.

Als je op de top bij de Hahnenkamm komt dan heeft het starthuisje toch altijd wel een bepaalde aantrekkingskracht. Zeker ook in de zomer laten veel mensen zich hier fotograferen.

Kitzbühel Hahnenkamm starthuisje

Wat velen waarschijnlijk niet weten is dat het starthuisje niet alleen dient als starthuis voor de Hahnenkammrennen (afdaling) Ook is dit een gebouw waar de leden van de Kitzbühel Ski Club (KSC) samenkomen. Gasten worden hier ontvangen en er vinden verschillende clubevenementen plaats. Ook dient het als magazijn maar voor de KSC wordt het nu toch echt te klein.

Het gebouw heeft sinds 1946 dienst gedaan als starthuis, tot die tijd als luchtmachtbarak. 27 jaar later vond de eerste verbouwing plaats en werd de schuur een startruimte met een kelder. In 1986 is het souterrain uitgebreid en is het clubhuis met slaapkamers, douche, clubkamer met kachel en keuken toegevoegd. De laatste renovatie dateert alweer van 1996.

Al bijna een decennium zijn er ideeën hoe men de situatie kan verbeteren. Maar eenvoudig is het niet om iets te wijzigen want men moet het bouwrechtcontract verlengen omdat het gebouw zich op het parochiegebied bevindt. In 2e instantie kan het project dan worden ingediend.
Zoals het het nu naar uitziet wordt het starthuis met 1 verdieping uitgebreid. Hoe het er exact uitgaat zien dat is nog niet bekend maar het overgrote gedeelte van het nieuwe starthuis zal worden verzien van hout en natuurlijke bouwmaterialen en zo hoort het eigen ook.

Als alles goed gaat dan kan de renovatie nog dit jaar plaatsvinden. We zijn benieuwd.

Hahnenkamm Starthuisje

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×