Kitzbühel update Hahnenkamm 26 dec 2015

Kitzbühel update Hahnenkamm 26 dec 2015

Kitzbühel Hahnenkamm

Kitzbühel Hahnenkamm, Stefan was voor ons vandaag in het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg en bezocht de Hahnenkamm. Niet ook zonder reden want van 19 tot en met 24 januari 2016 zijn daar de legendarische Hahnenkamm rennen.

Je moet daar echt een keer bij zijn geweest. Het is HET evenement van het jaar in Oostenrijk. Uit alle hoeken en gaten komt men naar Kitzbühel toe. Heel veel prominenten zijn er ieder jaar. Jaarlijks zien we ook ene meneer Arnold Schwarzenegger terug, compleet met dikke sigaar. Voorafgaand aan deze rennen is er voor de prominenten een knalfeest in Stanglwirt bij Going. De witte worsten zullen ook daar niet ontbreken.

In de stad Kitzbühel is het feest. Veel bandjes zowel binnen als buiten zijn daar aan het spelen maar je bent gewaarschuwd het is er enorm druk maar zeker een bezoek waard. Dit spektakel moet je echt een keer meemaken.

Maar …het is nog precies 4 weken tot zaterdag de 23e januari dan staat het hoogtepunt op het programma en dat is de afdaling en het is ook de meest gevaarlijke afdaling die er is. Na een seconde of wat zit je al op een snelheid van zo n 100 km per uur en er komt meteen een sprong aan… “de Mausefalle” Hieronder staat de video en Stefan die staat daar op het randje. Op de video is niet te zien hoe stijl het daar is maar neem van ons aan…erg stijl en met die snelheden kun je ver springen. Verste sprong is ongeveer 80 meter …en dat op Alpineski’s

Kitzbühel Mausefalle

Maar….eerst moet er ook nog maar is wat sneeuw gaan vallen… foto’s die we hier tonen zijn van vorig jaar.

Kitzbühel Ziel

Hieronder nog 2 video’s. De ene is van vandaag en de andere is van begin dit jaar (21 jan 2015) toen we de Hahnenkamm gingen inspecteren…

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×