In Kitzbühel worden de berghutten bevoorraad

In Kitzbühel worden de berghutten bevoorraad

In Kitzbühel worden de berghutten bevoorraad, Sil Ruesink houd ons een beetje op de hoogte met betrekking tot de bevoorading van diverse berghutten. Dit keer was het gebied van Kitzbühel aan de beurt.

Kitzbuhel Steinbergkogel

We hebben goed gezien dat de berghut en bar boven op de Steinbergkogel is voorzien van heel veel vocht. Wil je het echt weten dan een kleine opsomming.

60x 50 L Stiegl. 99x 25L StieglWeißbier 99 kratten Almdudler. 66 Kratten Cola Light. Zo rond de 50 siroop containers van 18 liter ( cola Fanta Sprite mezzo mix en soda water) 20 containers 18 liter schiwasser en nog 99 kratten water. Dan weten we dat ook weer.

Nog te melden is dat bij deze bar je de mobiele telefoon kunt opladen. Zelfs draadloos kun je eea opladen en ook snoertjes zijn aanwezig. We gaan ervan uit dat dat komend seizoen ook weer zo is. Dus je heb je een accuprobleem dan kun je jouw mobiel hier gewoon opladen.

Voorts ging de reis op een andere regenachtige dag naar het bergrestaurant van Kitzbühel …ja zeker bij de Hahnenkamm. Maar eerst nog even een foto waar je dit restaurant ziet liggen. In het middel zie je het bergstation van de Fleckalmbahn liggen. Ga je iets naar rechts zie je ook een witvlakje. Dat is nu het sneeuwdepot dat bij de lift Walde ligt. en iets naar rechtst het restaurant boven aan de Hahnenkamm.

kitzbuhel kirchberg

Er waren best wat vrachtwagens nodig om alles naar boven te brengen. Ook hier weten we ongeveer wat de lading is geweest ?

1200 Kratten water,  164 vaten bier 50 liter,  55 vaten Radler 25 liter, 55 vaten bier 25 liter,  77 vaten Weißbier 30 liter,  77 kratten Almdudler, 77 kratten cola Light, 25 dozen cola siroop 20 liter, 20 dozen Fanta siroop 10 liter, 25 flessen Jägermeister. En nog wat kleine dingen ?

Kitzbuhel Hahnenkamm

Maar ook mgoed te zien was dat op die natte dag de sneeuwgrens op circa 1900 meter lag…. Wij hopen dat de sneeuwgrens de ekomende maanden toch echt in het dal gaat zakken want anders blijven ze zitten met die drankvoorraad en dat kunnen we de Oostenrijker toch niet aan doen ?

kitzbuhel-kirchberg

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×