Kitzbüheler Horn beklommen met de E-mountainbike

Harschbichl Kitzbüheler Horn St Johann in Tirol

De Kitzbüheler horn gezien vanuit St Johann in Tirol Harschbichl

Kitzbüheler Horn beklommen met de E-mountainbike

Ons Skiseizoen is vorige week afgesloten en dat betekent dat we maar meteen zijn overgegaan in het mountainbike seizoen. De eerste ronde om de Hohe Salve hebben we er alweer  op zitten. Nu keken we de andere kant op van het Brixental en dan zie je altijd de Kitzbüheler Horn liggen. Aangezien het alweer een tijdje geleden was geweest dat we daar nog met de mountainbike waren geweest, werd het opeens ons doel om naar toe te gaan.

De grote vraag was: konden we echt naar de top. Een week eerder was er nog heel veel sneeuw gevallen op deze berg, maar we hebben het er toch maar op gewaagd.

Voor ons is dit makkelijk te fietsen. Eerst richting Kirchberg en dan via Reith bei Kitzbühel richting St Johann, niet dat we daar heen gingen, maar zo kom je meteen aan de goede kant van Kitzbühel om daar de weg te pakken naar de top. Het is geen gravelpad dat omhoog gaat, maar gewoon een asfalt weg. Overigens kun je ook met de auto of motor omhoog rijden. Je komt dan wel langs een tolhuisje, waar je uiteraard tol moet betalen.

Kitzbüheler Horn

Aan de foto hierboven is te lezen dat het parcoursrecord op 28 min en 24 seconden ligt. Iets dat wij zeker niet gaan halen en dat ook nog met een batterij. Het parcoursrecord is uiteraard neergezet zonder batterij. De Kitzbüheler Horn wordt ook wel de Alpe d’Huez van Oostenrijk genoemd.

Met 18 bochten ben je bij het Alpenhaus dat op 1.670 meter ligt en neem je nog 12 bochten extra, dan zit je op de top (1.996 meter)

Hoe de reis er naar toe is geweest, dat kun je zien in de video update die hieronder staat.

Op sociale media waren we ook nog live aanwezig maar eerst de Tiktok video die we ook hebben gemaakt.

RTL4 Weer Kitzbühel uitzicht vanaf de Kitzbüheler Horn

Kitzbühel uitzicht vanaf de Kitzbüheler Horn

Kitzbühel Reith Gieringer Weiher

Kitzbüheler Horn richting Brixental

Kitzbüheler Horn richting Brixental

Murmeltier Kitzbüheler Horn

Kitzbüheler Horn richting Jochberg

Kitzbüheler Horn richting Jochberg

Kitzbüheler HornKitzbüheler Horn FANtastisch OostenrijkMurmeltier Kitzbüheler Horn

Kitzbüheler Horn richting Wilderkaiser

Kitzbüheler Horn richting Wilderkaiser


Kitzbüheler Horn richting Alpenhoofdkam

Kitzbüheler Horn richting Alpenhoofdkam

Kitzbüheler Horn

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×