Kitzski Kitzbühel vervangt Gauxjoch en Trattenbach lift!

Kitzbühel investeert in twee nieuwe liften

Jochberg Gauxjoch

Kitzski Kitzbühel vervangt Gauxjoch en Trattenbach lift!

Het is de eerste grote investering in Kitzbühel sinds de Coronapandemie. Eindelijk worden deze twee liften vervangen. Zeker als je terug wilde richting Jochberg dan moest je altijd langs de Gauxjoch, in het echte hoofdseizoen stond je daar best lang te wachten.

Het betreft hier de vervanging van de Gauxjoch- en de Trattenbachlift. De plannen bestaan al jaren maar Corona en een landeigenaar gooide tijdelijk roet in het eten. “De kwestie met de landeigenaar werd opgelost, maar als gevolg van een geologisch probleem moesten we het project toch veranderen,” aldus KitzSki directeur Anton Bodner.

Het betreft een vervanging van de oude liften in plaats van een uitbreiding van het skigebeid, Bodner spreek ook over “vervangingsinvesteringen”. In plaats van twee liften die één worden, worden de twee liften vervangen door twee 6-persoons stoeltjesliften.

Wie de fabrikant is dat is nog niet besloten maar Leitner kon het wel eens gaan worden aangezien de laatste jaren er alleen maar liften zijn gekomen van Leitner. De aanbesteding loopt tot en met volgende week.

Bodner schat de totale kosten op 23 miljoen euro. De start van het project zal in de zomer zijn.

Kitzbühel investeert in twee nieuwe liften

Locatie F7 Trattenbach en F6 Gauxjoch in de zwarte venster. Links de Trattenbach.

Gauxjoch en Trattenbach

De Gauxjoch is een lift uit 1986 en betreft een sleeplift met T-beugel ook wel bekend als een ankerlift. De lift start op 1737 meter en brengt je in ongeveer 7:40 minuten naar de top op 1867 meter. De fabrikant was destijds Dopplmayer en heeft een capaciteit van 1440 mensen per uur.

De Trattenberg is een 3-persoons stoeltjeslift en komt ook uit 1986. Deze lift met een capaciteit van 1970 mensen per uur brengt je in 6 minuten van het dalstation op 1510 meter naar de top op 1821 meter. Ook hier was Dopplmayer de fabrikant.

Wij zijn blij met deze vernieuwing maar zullen wel nog even moeten wachten tot eind dit jaar.

Bron: Tiroler Tageszeitung.

De liften daar hebben wij nog wat beelden van en deze kun je hieronder bekijken.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×