KitzSkiWelt Tour langste skironde ter wereld

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

KitzSkiWelt Tour langste skironde ter wereld.

Jullie weten vast wel dat het Skigebied van SkiWelt en het skigebied van Kitzbühel tegen elkaar aan liggen. Als je de kilometers bij elkaar zou optellen dan spreek je over een gebied dat naar de 500 km aan pistes gaat.

Nu is er een nieuwe skiroute die loopt van Going naar Pass Thurn oftewel je gaat van het ene uiterste gebied naar het andere en dan ook nog eens terug skiën.

Deze tour is een nieuwe uitdaging voor de geoefende skiërs die hun capaciteiten en uithoudingsvermogen op de proef willen stellen. SkiWelt (meermalen uitgeroepen tot het meest ecologische skigebied ter wereld) is verbonden met KitzSki (beste gebied ter wereld)

Je kunt opstappen vanuit 14 dorpen. Vanuit SkiWelt zijn dat: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll en Westendorf en vanuit Kitzski: Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg, Pass Thurn en Hollersbach/Mittersill. De route is 85 kilometer lang en je bedwingt maar liefst 15.614 hoogtemeters.

Onderweg kom je langs tal van prachtige plekken bijvoorbeeld: de Wilder Kaiser, de Hohe Salve, de Kitzbüheler en Tuxer Alpen en de Hohe Tauern. Sta ook zeker even stil op de Hohe Salve alwaar je een prachtig uitzicht hebt op meer dan 70 bergen die boven de 3000 meter uitsteken. Maar neem ook eens een kijkje bij het starthuis bij de Hahnenkamm in Kitzbühel.

KitzSkiWelt Tour

De bedrijfsleiders van SkiWelt/Kitzski presenteren de gloednieuwe KitzSkiWelt Tour. Door de verbinding van de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en KitzSki ontstaat de langste skironde ter wereld. v.l.n.r. Johannes Winkler, Rudi Köck, Stefan Grafl, Anton Bodner, Christian Wörister, Mario Gruber, Friedl Eberl, Andreas Haselsberger, Hansjörg Kogler.

Er is een apart website pagina ingericht voor deze KitzSkiWelt Tour. Deze is HIER te bekijken. Mocht overigens blijken dat je het toch net niet helemaal kan halen dan staan er altijd bussen klaar die je weer terug kunt brengen. Wie gaat deze tour doen dit jaar, wij zijn benieuwd.

KitSki SkiWelt Tour

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht