Kitzsteinhorn er is meer te zien Video Update 22 maart 2024

Kaprun Kitzsteinhorn uitzichtplatform

Kitzsteinhorn er is meer te zien Video Update 22 maart 2024

We zijn dit een paar dagen dit lange weekend op de Kitzsteinhorn actief. Uiteraard hebben we een video update gemaakt. Jullie zien hierin ook zeker wat skivideobeelden maar ook beelden van de twee uitzichtplatformen die de Kitzsteinhorn rijk is.

Qua skiën is er sowieso meer te doen op deze gletsjer. Als je namelijk naar de top gaat waar je met de lift kunt komen, 3029 meter, dan kun je daar ook naar de cinema 3000. Daar krijg je een hele mooie film te zien vanuit deze omgeving (Nationalpark Hohetauern)

Ga je naar de hoogste verdieping van het gebouw dan is daar een mooi uitzichtplatform met een geweldig uitzicht. Maar er is ook een tweede uitzichtplatform en daar kom je als je door een lange tunnel loopt (360 meter) Vanaf dit platform is ook de hoogste berg van Oostenrijk te zien, de Grossglockner.

Daar kom je langs allerlei zaken. Zo zie je dat de berg (en de alpen) nog steeds aan het groeien zijn. Over 250 jaar groeit de berg nog een halve meter. Dit komt omdat de Afrikaanse plaat en de Europese plaat dagelijks tegen elkaar aan botsen. Dit geluid is ook te horen in de tunnel. Leg je oor maar eens te luister in een hele grote hoorn.

Kaprun Kitzsteinhorn Tunnel

Hier kun je het geluid horen dat de Afrikaanse en Europses plaat tegen elkaar botsen en dit zorgt nog steeds voor groei van de Alpen

Maar er is veel meer te zien mbt goud en zilver delven, permafrost, schelpdieren en zeebodem die nu de top van de kitzsteinhorn bedekken…. Kijk zelf maar eens.

Hieronder de video update van deze dag alsmede de live video’s die we op instagram en facebook op hebben genomen.

Kitzsteinhorn tunnel oceanbodem

Kitzsteinhorn tunnel goud zilver

Kitzsteinhorn tunnel goud zilver

Kaprun Kitzsteinhorn Alpincenter

Kaprun Kitzsteinhorn

Kaprun Kitzsteinhorn

Kaprun Kitzsteinhorn

Kaprun Kitzsteinhorn

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×