Kitzsteinhorn Kaprun nog steeds kun je er skiën

Kitzsteinhorn Kaprun nog steeds kun je er skiën

Arjan de Wolff en kids

Kitzsteinhorn Kaprun nog steeds kun je er skiën, via Arjan de Wolff hebben we wat foto’s en een video binnen gekregen van een dagje op de Kitzsteinhorn bij Kaprun. Dat is dus een gletsjer en nog steeds kun je er skiën. We hebben het dan wel over het bovenste gedeelte van de pistes.

Arjan is er met de kinderen en zo te zien hebben die het enorm naar de zin. Arjan meldt nog dat er in de ochtend nog goed te skiën is maar ga wel vroeg. Vanaf een uurtje of 11 wordt het allemaal toch wel erg zacht maar wat wil je met temperaturen die in de dalen opliepen tot boven de 30 graden.

Ook goed te zien op de foto’s is dat ze op de gletsjer ook aan snow farming doen. Het is nog net geen sneeuwdepot maar de gletsjer wordt ingepakt zoals je hieronder op de foto goed kunt zien en natuurlijk heeft dat een doel…behoud van sneeuw en ijs op de gletsjer.

Kitzsteinhorn snowfarming

Ook goed nieuws is dat de piste die je afgaat om bij het Alpinecenter te komen een stuk verbreed wordt. Tot en met 24 juli 2016 kun je nog skiën op de gletsjer. Daarna is het even afgelopen met het skiën of snowboarden. De liften blijven natuurlijk wel open want je hebt een geweldig uitzicht vanaf de Kitzsteinhorn. Het restaurant en uitzichtplatform ligt op 3.029 meter. Ook is er nog een 2e uitzichtplatform om daar te komen loop je door de berg heen…. een kijkje waard.

Kitzsteinhorn 3029m

Foto: Natascha Fayén

En nu dan maar even naar de video van Arjan met de kinderen….

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×