Kitzsteinhorn Kaprun start skiseizoen 3 november 2023

Kaprun Kitzsteinhorn Alpincenter laatste skidag 30 april 2023

Kitzsteinhorn Kaprun start skiseizoen 3 november 2023

Het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn bij Kaprun (Pinzgau) stelt de start van het skiseizoen uit. Zoals het er nu naar uitziet gaat op 3 november het seizoen starten. Normaal gesproken was deze gletsjer allang open geweest maar door de enorm warme nazomer kon men niet eerder openen. Sneeuw is er veel te weinig gevallen en de neerslag die viel was vloeibaar.

De laatste jaren wordt er meestal medio oktober gestart met het skiseizoen. Bekijk anders van de eerder jaren maar eens de video opnames die we in het recente verleden hebben gemaakt. Staan aan het einde van dit bericht.

Daar waar we normaal gesproken een start hadden rond half oktober zal dit jaar de start van het winterseizoen waarschijnlijk moeten worden uitgesteld naar 3 november. Het veel te milde weer van de afgelopen weken zette een domper op de plannen van de gletsjerbahnen in Kaprun.

De revisiewerkzaamheden aan de kabelbanen zijn voltooid, zegt Thomas Maierhofer, directeur van de Gletscherbahnen. Ze staan ​​stand-by: “De hoge temperaturen van de afgelopen dagen en weken en het uitblijven van neerslag hebben ons tot dit besluit gebracht. We willen pas echt starten als de externe omstandigheden het toelaten.”

De definitieve beslissing over de start van het skiseizoen op de Kitzsteinhorn zou midden volgende week moeten vallen. De gondels zijn momenteel in bedrijf maar dat is meer voor de wandelaars en mensen die van het FANtastisch uitzicht willen genieten op de Kitzsteinhorn.

Op dit moment is dit de weersverwachting voor Kaprun.

Wetterzentrale Kaprun 26 oktober 2023

Hier is af te lezen dat de temperatuur rond de 1500 meter rond de 5 graden ligt en dalende is. Op de gletsjer zal de temperatuur rond nul liggen en hoe hoger daar zal het zeker vriezen. Rond 27 oktober wordt er een behoorlijk portie sneeuw verwachten en later in de week zijn er nog meer sneeuw momenten. Laten we er van uit gaan dat 3 november een datum is waarbij een opening mogelijk zou moeten zijn.

We wachten het rustig af. We sluiten af met beelden vanuit het verleden, hierbij kun je goed zien dat er prima te skiën was in de maand oktober.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×