Kitzsteinhorn-seizoen geopend met 3000 skiërs

Stormachtig op de Kitzsteinhorn Kaprun

Stormachtig op de Kitzsteinhorn Kaprun. Windstoten tot 80 km per uur

Kitzsteinhorn-seizoen geopend met 3000 skiërs

Het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn bij Kaprun (Pinzgau) is dit weekend begonnen met het skiseizoen. Ondanks een hevige Föhn-storm verwelkomden de gletsjerliften op de eerste dag ongeveer 3.000 wintersporters. Na alle verse sneeuw heerste er aan het begin van het seizoen een echte winterse sfeer.

De laatste jaren wordt er van half tot eind oktober geskied op de Kitzsteinhorn. Maar vanwege de warme temperaturen en weinig neerslag maakte het skigebied medio oktober van dit jaar bekend de start van het winterseizoen uit te stellen naar 3 november. Het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn ligt tussen 1.976 en 3.029 meter boven zeeniveau. De top van de Kitzsteinhorn is 3.203 meter hoog.

De ORF Salzburg heft de volgende opnames gemaakt met een klein tintje FANtastisch Oostenrijk (vanaf 1 minuut 5 seconde)

Diep winterse winterstart op de Kitzsteinhorn

Dit jaar lieten zo’n 3.000 wintersporters hun sporen na in de sneeuw, twee keer zoveel gasten als aan het begin van het seizoen vorig jaar – en dat in diepe winterse omstandigheden en föhnstormen met piekwinden tot 80 km/u. Met veel verse sneeuw was het een geweldige skidag, helaas met een beetje teveel wind.

“De skistart is erg belangrijk voor ons en we zijn blij dat er vandaag zoveel gasten naar de Kitzsteinhorn zijn gekomen. We hebben nu goede omstandigheden”, zegt Thomas Maierhofer, CEO van Gletscherbahnen Kaprun AG.

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter Topfoto

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter zaterdag 4 november begon zonnig deze mooie skidag

Een video update van deze dag hebben jullie van ons nog tegoed.

Ook nog een foto op RTL Weer.

RTL4 Weer Kaprun Kitzsteinhorn 4 november 2023

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×