Kleinwalsertal 40 miljoen aan investeringen in Ifen

© Bergbahnen Oberstdorf/Kleinwalsertal

Kleinwalsertal 40 miljoen aan investeringen in Ifen

40 miljoen aan investeringen in Ifen, dit allemaal onder motto “meer zekerheid, meer comfort en meer plezier”. Het startschot was al gegeven met de bouw van de Olympiabahn, een nieuwe lift met kap en stoelverwarming. Met een snelheid van 6 m/s brengt deze nieuwe lift je 590 hoogtemeters omhoog, en is tevens de snelste stoeltjeslift van Vorarlberg. Naast dit werd er ook nog eens 74 sneeuwkanonnen geplaatst genoeg om 13 km aan piste kunstmatig te besneeuwen.

De volgende fase is de Ifen- en Hahnenköpflebahn, de Ifenbahn blijft bestaan terwijl de Hahnenköpflebahn vervangen gaat worden door de Ifen II. Vanaf december 2017 zal de Ifen I en Ifen II een 10 persoons gondel worden die je vanaf het dalstation comfortabel naar boven brengt.

Overzicht bouw Ifen I en II

© Bergbahnen Oberstdorf/Kleinwalsertal

Het dalstation van de Ifen I is een combistation, aan de ene kant voor de Olympabahn en de andere kant de Ifen I. De nieuwe lift wordt gebouwd door Doppelmayr, zij bouwen hier hun D-Line model. De rit van het dal (1280m) via het tussenstation (1577m) naar het eindpunt op 2030m, zowel het dal-, tussen- en bergstation zullen nieuw zijn.

Daarnaast zal ook het bergrestaurant de Hahnenköpfle worden vernieuwd. In het restaurant dat zich op 2030m hoogte bevindt zullen de zitplaatsen verhoogt worden tot 220 zitplaatsen, buiten op het terras zal dit tot 330 zitplaatsen zijn.

Ifen is een onderdeel van Kleinwalsertal & Oberstdorf, het skigebied begint bij 1280m en bereikt een hoogte van 2030m.

Bron: Skigebiete-test

Interactieve kaart:

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×