Kletsnatte en kille dinsdag

Gisteren was het al een kille en kletsnatte middag in Vorarlberg

Kletsnatte en kille dinsdag
Een storing ligt vandaag recht over Oostenrijk. Daarbij is de wind ook nog eens naar het koudere noorden gedraaid. Kortom het is een kletsnatte en kille dinsdag in Oostenrijk. Maar gelukkig is warmer lenteweer onderweg!


Vanmorgen is het vrijwel overal zwaar bewolkt en valt vooral in de berggebieden regen of sneeuw vanaf 1700 meter. Het natst is het deze ochtend in Tirol en delen van Karinthië. Vanmiddag wordt het vaker droog, maar komen ook enkele felle buien voor. Tijdens regen ligt het kwik onder de 10 graden, tijdens droge momenten op de middag kan het regionaal nog opwarmen naar 13 tot lokaal 16 graden. Maar de matige noordenwind maakt het voor het gevoel wel er een vrij kille dag van.

Komende avond wordt het overal droog en in de nacht komen in het westen enkele opklaringen voor. Door de bewolking blijft het in vrijwel alle dalen ruim boven nul.

Morgen breekt in het westen de zon af en toe al goed door. Met name ten westen van Innsbruck is het een prachtige lentedag, maar richting het oosten komt meer bewolking voor. In Karinthië blijft het een vrij bewolkte dag, tijdens de middag kan zelfs een bui vallen. Het is overal warmer met maximaal 14 graden onder het wolkendek tot 20 in het zonnige westen.


Donderdag wordt het overal een flink stuk warmer en zonniger. Het blijft droog en het is een prachtige meidag, het lijkt her en der wel zomer. Zo stijgt het kwik met gemak naar 20 tot 25 graden. Ook de dagen daarna blijft het aan de warme kant, maar de kans op onweersbuien stijgt wel. Helaas blijft het natuurlijk Oostenrijk en warmer weer gaat prima hand in hand met onweersbuien.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...