Klimaatverandering? Is het mode om je als kuddevolk alles te laten opdringen?

Klimaatverandering? Is het mode om je als kuddevolk alles te laten opdringen?… en ook nog te geloven!

Laat ik het ook meteen maar ontkrachten maar wil wel heel duidelijk maken waar ik en wellicht ook wij ons enorm aan irriteren.

Dat er klimaatverandering is, dat is van alle tijden. Ook was deze er al voor de mensheid en ook nog na de mensheid want één ding is zeker. Onze rol is naar verwachting zeker uitgespeeld over 1 miljard jaar. Leven op aarde is dan waarschijnlijk voor de mensheid niet meer mogelijk. Oceanen verdampen en nog veel meer zaken die wij echt niet meer mee zullen maken. Overigens onze geliefde alpen zijn dan allang uitgespeeld en er zou niets meer dan een hoogvlakte over blijven…. De aarde blijft dan nog 3 á 4 miljard bestaan en uiteindelijk wordt de aarde en de andere planeten “opgeslokt” na nog vele miljarden jaren door de zon, die dan al is gedoofd…. maar daar over wil ik het niet hebben, maar dan weten jullie het alvast.

Als er maar een winterstart niet zo loopt als die zou moeten lopen dan is het allemaal klimaatverandering. We hoorden het al in de Nederlandse media: Oostenrijk en de wintersport zouden niet meer hand in hand gaan of woorden van die strekking. De MSM is zo geïndoctrineerd dat zodra het maar iets te warm is om in dit geval te spreken over veel te warm het allemaal ligt aan de ….. ja vul maar in.

Ik ben toch ook benieuwd hoe de Amerikanen daar over denken over het weer van de afgelopen weken. Ik zeg daar meteen bij…. dat is het weer en geen klimaat…en dat is waar het vaak ook mis gaat.

In het verleden waren er ook vele warme december maanden of zelfs ook warme wintermaanden in januari en februari. Wellicht riepen we toen wel: ach de wind komt uit de verkeerde hoek… en dat is nog eens waar ook. De druk gebieden liggen nu net ff wat anders en dat is ook van alle tijden.

Ik ben zelf amateur en daar een amateur van als we het over het weer hebben, daar hebben we echte weermannen voor. Maar één ding weet ik wel. Als er heel veel kou daalt in Amerika/Canada en die kou stroomt via de oostflank van Amerika/Canada de oceaan op waar ons Europese weer vandaan komt dan ontstaan daar vele nieuwe lagedruk gebieden.

Hoe dit kan?

Dat komt door het enorme temperatuur verschil. Als je de kou van min 20 of wel meer tov het water temperatuur meet dan is dat gigantisch, een perfecte manier om een lagedrukgebied te lanceren en laat dit nu allemaal gebeuren. Deze lagedrukgebieden zorgen er vervolgens voor dat er een zuidelijke of zuidwestelijke stromingen in stand wordt gehouden richting Europa en dan neem je ook nog wel eens wat warmte mee want op de evenaar is het nu eenmaal warmer dan op de noordpool.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn dat de temperatuur dan drastisch kan stijgen of ook wel eens saharazand kan meenemen. Herinneren jullie de maand maart van afgelopen jaar nog in de alpen. Sneeuw die veranderd was qua kleur in een zandkleur en ook dat is in mijn historie al vaker gebeurd toch?

Wat nu als de drukgebieden eens zouden veranderen en we zouden puur noorden, noordwestelijke of zelfs oostenlijkewinden zouden krijgen…. wat denk je dat er gebeurd. 3 Elfstedentochten in 1 winter zou makkelijk kunnen dat vrees ik maar dat gaat niet zeker niet gebeuren.

Als ik in mijn eigen geheugen ga graven dan zijn in de jaren ’70 ook winters geweest dat de sneeuw nu niet echt goed was, ook toen waren er slechte winters bij maar ook hele mooie winters.

Kerst december 1983 zouden we 17 dagen gaan skiën, tenminste dat weet ik nog uit die tijd en wat gebeurde na 6 dagen skiliften dicht en er lag gewoon geen sneeuw meer. In deze tijden zou dat niet meer voorkomen gezien de sneeuwkanonnen die een enorme groei hebben gemaakt in menig skigebied. Anders hadden ook de afgelopen weken er heel veel skigebieden onder de 2000 meter moeten sluiten. Leve de sneeuwkanonnen, de helden van de nacht!

Maar ook als ik wat oudere Oostenrijkers spreek die weten we me dan te vertellen dat begin 70-er jaren er in een seizoen amper sneeuw was gevallen en daardoor was er geen skibedrijf mogelijk en dan hebben we het over het hele seizoen. Maar dat drama had zich zeker al eens eerder voor gedaan. Toen kwam de wind uit de verkeerde hoek, tegenwoordig heet dat klimaatverandering.

Hieronder nog eens een video in de voorbereiding van de Olympische Spelen van 1964. Men maakte zich hele dikke zorgen of alle skiwedstrijden konden worden georganiseerd. Ook toen werd de sneeuw van elders gehaald. Bekijk de video maar eens.

Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is. Wordt zo moe van al die berichtgeving alles wordt opgehangen aan dat ene woordje. Als we toch eeuwen geleden mobieltjes zouden hebben gehad dan hadden we beelden kunnen zien van stormen die vast veel erger zijn geweest dan ooit in de 20e en 21e eeuw is vastgelegd of ook wel horror warme winters. Eigenlijk met heel veel dingen zo maar ja die mobieltjes en internet alles wordt vastgelegd en alles moet worden uitgelegd als drama.

Wie vertelde ook al weer in het jaar 2000 dat binnen 20 jaar er geen poolijs meer zou zijn? (of worden van die strekking zou zijn) We zijn nu 23 jaar verder en ligt er geen poolijs meer in de zomer op de noordpool of zuidpool. Naar mijn weten ligt dat ijs er nog steeds.

Maar ik stop even mijn irritatie. Vandaag hebben we kunnen zien dat er al weer wat sneeuw is gevallen zelfs tot in de dalen. Het gaat hopelijk weer wat normaler worden in de alpen. Wat ons betreft mag het behoorlijk gaan sneeuwen. We weten dan er dan zeker mensen blij worden en we kennen mensen die dan heerlijk de hele dag met de schep bezig zijn.

Hopelijk worden de mensen ook weer wat normaler en denken zelf eens na en ….. laat niet voor je denken.

Tot slot

Weet je wat een drama is? Dat we over 1 miljard jaar er voor de mens geen leven meer is op deze aarde en daar kan geen Frans Timmermans subsidie pot tegen op. Want men denkt ook dat alles met potjes is op te lossen, dit moest ik nog even kwijt.

Drie jaar geleden schreef onze weerman nog een bericht dat puur op feiten en cijfers is gebaseerd. We willen deze graag nog een keer herhalen. Wordt de Oostenrijkse bergwinter warmer en sneeuwarmer. Je leest het HIER.

Hieronder nog een paar krantenkoppen vanuit het verleden.

PS dit was even een eenmalig frustratie stuk van onze kant. We gaan het morgenochtend weer hebben over een nieuw weerbericht en alles wat de winter nu leuk gaat maken. Wij kijken weer uit naar ons nieuwe tripje naar de sneeuw waar we jullie weer een mooie inkijk willen geven hoe mooi het daar is. Als je wilt reageren op facebook in de reacties dat kan maar lees dan wel eerst alles en hou het netjes.

 

13 januari 1990 !!!!!!


December 1978!!!

 

Sneeuwtekort

Het vrije volk 27-12-1978


2 maart 1989


Sneeuwtekort

Nieuwsblad van het Noorden 20 januari 1990

 

Telegraaf 3 februari 1989


Trouw 5 januari 1976

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...