Koasalauf in St Johann in Tirol

Koasalauf in St Johann in Tirol

Koasalauf St Johann

foto Felgenhauer/NordicFocus

Het is in St Johann in Tirol en omgeving weer zover. Aankomend weekend (11 en 12 februari 2017) is de Koasalauf weer. St Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf begroeten jaarlijks meer dan 2000 langlaufers uit 20 landen.

De koasalauf is een langlaufwedstrijd waar ongelofelijk veel mensen aan mee doen. De langlaufbaan die ligt er perfect bij en gezien de weersvoorspelling die er is komt er Kaiserwetter aan en dat ook nog eens in de buurt van de Wildenkaiser. De voorbereidingen die lopen nog maar alles loopt volgens plan.

Zaterdag, 11 februari 2017 wordt begonnen met de klassieke langlaufwedstrijd. Dat betekent dat er niet een schaatsende beweging mag worden gemaakt maar de langlaufers mogen alleen maar in rechte lijn naar voren. Er zijn 2 afstanden deze dag de 28 en de 50 kilometer.

Zondag 12 februari 2017 mag er wel op de langlaufers ?geschaatst? worden dan zijn de dezelfde afstanden af te leggen.

Nieuw dit jaar is de K100. Dat betekent dat degene die zaterdag en zondag meedoet aan de 50 kilometer meedoet in een totaal klassement. De tijden worden bij elkaar opgeteld en natuurlijk is er weer een winnaar. Ook is er aan de jeugd gedacht met een mini koasalauf en voor de allerkleinste de Super-Mini-Koasalauf.

koasalauf 3

Overigens is er ook een Koasalauf Nightrace. Deze staat gepland op donderdag 9 februari 2017. In teams van 2 personen is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk rondjes worden gemaakt in 2 uur tijd. Het team dat de meeste rondjes aflegt die wint natuurlijk.

Meer informatie is te vinden op de Koasalauf website

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht