Koel en nat, herfstachtig eind van augustus

Terwijl een groot deel van Europa de komende dagen steeds meer onder invloed komen te staan van toenemende luchtdruk, heeft Oostenrijk juist precies boven Oostenrijk een hoogtelaag nestelt. We krijgen een paar rot slechte dagen met veel bewolking, buien en regen. Augustus eindigt herfstachtig.

Morgen trekt er een gigantisch regenfront over Voralberg en Tirol met langdurige neerslag. Hier kan 30 tot 50mm regen naar beneden komen, daarbij ligt de sneeuwgrens op 2800 meter zakkend naar 2100 meter. Richting het Oosten is het droger en verloopt de laatste augustusdag een stuk vriendelijker. In Wenen schijnt de zon nog enkele uren en weet het kwik nog te stijgen naar 24 tot 26 graden. Tijdens regen ligt de temperatuur onder de 20 graden.

In de nacht naar zaterdag trekt de regen richting Karinthië en Salzburg, voor deze regio activeert de neerslag. Bij een zakkende sneeuwgrens richting 1800 meter kan er in de bergen nog een flink pak sneeuw vallen. Vanaf de Hohe Tauern richting de Berchtesgadener Alpen kan 50 tot 80mm regen vallen. Daarbij is er kans op lokale overstromingen. In het Oosten nog altijd de meest droge condities.

Zaterdag, de start van de meteorologische herfst, is het ook ronduit herfstachtig. De 20 graden wordt met veel moeite alleen langs de de Oost- en Zuidgrenzen gehaald. Elders lage temperaturen en is het koel en nat. De actiefste neerslagband zien we overdag liggen op de lijn Klagenfurt-Linz. Langer droog is het in Voralberg. Elders buien en regen, met af en toe droge momenten. De bewolking is dominant en de sneeuwvalgrens ligt tussen de 1800 en 2300 meter.

Na het weekend knapt het weer uiteindelijk een beetje op. Het beloofde nazomerweer komt eraan, al lijkt het wel allemaal wat langer te duren dan eerst berekend. Eerst moeten we ons door een aantal koele dagen worstelen.

En oh ja… de komende 2 weken ligt er een nieuwe blokkade boven Europa. Oostenrijk profiteert daar nog niet direct van, maar Nederland daar in tegen wel. Kijk hierboven naar alle berekende neerslag de komende 2 weken. Nederland is weer opnieuw het droogste land van Europa…

Jeroen Elferink

Banner Chalethuren Oostenrijk

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht