Zeker tot maandag nog koel en wisselvallig

Het Windautal gisteren met besneeuwde bergtoppen (foto Jeroen Elferink-Ruijsch)

Zeker tot maandag nog koel en wisselvallig

De septembermaand komt ten einde en deze tweede helft van september verliep bijzonder koel. Lokaal was het deze hele maand gemiddeld 4 tot zelfs 5 graden te koud voor de tijd van het jaar. Dat is een forse afwijking naar beneden! Hierdoor was het de laatste twee weken eigenlijk ook constant wit op de (hogere) bergtoppen. Ook de komende dagen blijft het nog koel en wisselvallig herfstweer, in ieder geval tot zeker maandag. Maar na maandag kon het wel eens een tijdje droog en zonnig herfstweer worden, sterker nog een vleugje nazomer lijkt in de lucht te hangen.

Vanmorgen is van nazomer zeker nog geen sprake. Afgelopen nacht heeft het flink geregend en gesneeuwd vanaf 1700 meter. Hierdoor start de ochtend bewolkt, soms nevelachtig en her en der ook nog nat. Later vandaag begint het opnieuw te regenen en te sneeuwen in oa Tirol en het Salzburgerland, maar later ook Karinthië. Maar de sneeuwgrens ligt wel een tikkeltje hoger dan de voorgaande dagen, veelal rond de 1900 meter. In de dalen wordt het met weinig wind maximaal 8 tot 14 graden.

Morgen blijft opnieuw de bewolking overheersen, opnieuw krijgen we de zon nergens te zien. Tijdens de ochtend is overal wat regen of een bui mogelijk, in de middag wordt het droger met enkel in Vorarlberg een streepje zon. Aan de zuidkant in Karinthië blijft het de hele dag koel en wisselvallig. Hier zijn zelfs pittigere buien tijdens de middag mogelijk. Het wordt daarbij maximaal 9 tot 15 graden.

Sneeuwval tot zondagochtend

Zaterdag starten we nog droog maar de wind trekt in de bergen al wel flink aan. Uiteindelijk raakt het bewolkt en zaterdagmiddag trekt een actief front over. Maar de westwind voert wel mildere lucht aan, het wordt op alle hoogtes warmer. Dat resulteert in een stijgende sneeuwgrens naar 2200 of zelfs 2300 meter. Tijdens droge momenten kan het in de dalen voelbaar warmer worden met maximaal 15 tot 18 graden. Zondag belooft niet veel beterschap en ook maandag is lange tijd nat. Dan zakt de sneeuwgrens weer tijdelijk naar 1600 meter.

Maar vanaf dinsdag verschijnt nabij Oostenrijk een hogedrukgebied op de weerkaarten. Eindelijk wordt het droog en gaat de zon steeds vaker schijnen. Ook kan het wel eens mooi nazomerweer worden voor een aantal dagen. Kortom eindelijk af van het huidige weerbeeld; koel en wisselvallig.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Cityhouse Flipside Groot Banner

Colada Sport2000 banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht