Koel, hogerop aanhoudende sneeuwval

Ondanks de sneeuw- en regenbuien die in de nacht nog vielen was het gisteren redelijk prachtig nazomerweer. Het was wel koel maar zonnig. Vandaag is het echter weer bewolkt en regenachtig, in de bergen komt het zelfs tot sneeuwbuien.

Vanuit het Noorden heeft een koude bel Oostenrijk bereikt en vanaf vandaag bereiken buiengebieden ook vanuit het Noorden ook Oostenrijk. Vandaag vallen er van tijd tot tijd overal regenbuien, daarbij is het koel met maximaal 11 tot 16 graden. Boven de 1500m (West) tot 2000m (Oost) valt de neerslag in vorm van sneeuwval.

Morgen verandert er weinig. De buien blijven maar ook regen vallen, met opnieuw hogerop sneeuwval. In de namiddag en avond wordt de lucht nog een fractie kouder waardoor er sneeuw tot 1200 meter kan vallen. Maar het wordt wel wat droger dus de hoeveelheden tot deze hoogte zullen beperkt blijven, maximaal een vliesje.

Ook na het weekend verandert er tot aan woensdag weinig tot niks. Alleen in het Zuiden zoals Karinthië wordt het droger en een fractie milder. In de rest van het land blijft het aanhoudend buiig en koel Nog steeds moet er boven de 1500 tot 2000 meter rekening worden gehouden met sneeuwval. Op deze hoogtes zijn totale accumulaties te verwachten van 15 tot 30cm, op enkele gletsjers mogelijk uitschieters tot een halve meter. Onder de 1600 meter blijft het vaak bij een dooiachtig vliesje.

Na woensdag wordt het weer langzaam wat rustiger maar nog niet volledig droog. Richting het weekend volgt waarschijnlijk een signaficante verbetering, maar dit is nog niet helemaal zeker. We gaan het volgen.

Fijn weekend!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...