Koel maar de vooruitzichten zien er goed uit

Brixental 28 mei 2022

Brixental namiddag 28 mei 2022

Koel maar de vooruitzichten zien er goed uit

Niet alleen is het in de lage landen vrij koel maar dat is het ook in Oostenrijk op het moment. Zondag wordt een koele dag met af en toe wat regen. De bewolking zal overheersen en in het westen en zuiden gaat het vanaf de vroege ochtend regenen, aanvankelijk slechts sporadisch maar vanaf rond de middag kan het op wat grotere schaal kunnen gaan regenen.

Het sneeuwt zelfs op 1800 tot 1500m. De regen breidt zich in de middag uit naar het grootste deel van Oostenrijk, waarbij in het Donaugebied het langst droog blijft, met eerst een beetje zon. Overdag zijn er langere zonnige perioden in Vorarlberg en in het Tiroler Oberland maar een buitje is zeker mogelijk. De wind steekt af en toe op. Voor eind mei is het vrij koel. De temperaturen lopen op tussen de 8 en 16 graden, in het oosten tot bijna 20 graden. Op 2000 m hoogte vriest het 1 graad.

Maandag wisselen wolken en zo zich af. Dikke bewolking is zeker mogelijk in de bergen. Langere zonnige perioden bevinden zich vooral in het Rijndal en in het noordoosten. De wind draait naar het zuiden en is matig. De temperaturen lopen op naar 14 tot 22 graden. Op 2000m hoogte wordt het 4 graden. De sneeuwgrens loopt op tot iets boven de 2000 meter.

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur de lift is. Op donderdag zien we temperaturen die boven de 30 graden zouden gaan uitkomen maar daar gaan we morgen weer naar kijken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×