Koel wisselvallig herfstweer en sneeuw in de bergen

Sölden 11-10-2020
Voorbereiding opening wereldbeker Alpine skiën Sölden 11-10-2020

Koel wisselvallig herfstweer en sneeuw in de bergen.

De nieuwe week brengt koel en wisselvallig herfstweer, op de toppen zal de neerslag vallen als sneeuw. Vandaag is het een beetje vriendelijker, maar toch koel, erg winderig en niet helemaal stabiel. De dag begint in de noordelijke en centrale Alpen en in het oosten regenachtig, boven de 800 meter zal de regen als sneeuw vallen. De neerslag zal in de loop van de dag minder worden en kan de zon zich zelf laten zien. De temperaturen liggen nog steeds onder het gemiddelde met slechts 5 tot 13 graden, op 2000 meter is het nog kouder zo rond de min 4 graden.

Morgen zullen wolken en zonnige perioden elkaar afwisselen waarbij het richting het westen meestal droog zal worden met het nodige aan zonneschijn. Voor de rest kan er regen vallen en met een sneeuwgrens tussen de 700 en 900 meter zal de neerslag als sneeuw vallen. De dag begint fris met een temperatuur tussen de 0 en 8 graden, dit zal stijgen naar een maximum tussen de 6 en 13 graden. Op 2000 meter is het nog steeds koud met een maximum van rond de -4 graden.

Verdere trend

sneeuw

Vorstgrens richting het weekend

Woensdag heerst de zon waarbij in het zuiden mist voor kan komen, alleen van het Mühlviertel tot het Burgenland kan er uit de bewolking neerslag vallen. Met een temperaturen tussen de -2 en 8 graden begint de dag koud maar uiteindelijk stijgt het baar waarden tussen de 7 en 15 graden. Op donderdag zal er meer dikkere bewolking voorkomen, hieruit zal er op sommige plekken neerslag gaan vallen. De sneeuwgrens stijgt naar 1200 tot 1900 meter met maximum temperaturen tussen de 6 en 13 graden.

De vrijdag is weer en dag met veel bewolking waaruit regen kan vallen, de sneeuwgrens ligt nu tussen de 1200 en 1500 meter. Met een maximum tussen de 5 en 12 graden is het nog lekker fris. Hoe alles gaat verlopen richting het weekend, morgen meer. Voor de gletsjers ziet het er geweldig uit. Maar zeker ook voor de winter openning van Turner in Sölden (5 – 8 november 2020)

sneeuwhoogte komende week

sneeuwhoogte komende week

De hoeveelheid sneeuw wat er is en nog gaat vallen is ook voor de opening van het wereldbeker Alpine skiën in Sölden goed nieuws. Komend weekend staat dit mooie event op het programma. Maar daar horen jullie vast nog wel over op deze site.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...