Zonnig maar koel zomerweer, vanaf vrijdag flinke buien!

Het echte zomerweer heeft Oostenrijk momenteel in de steek gelaten. Sowieso in een groot deel van Europa is het te koel voor juli. Een lagedrukgebied zorgt voor toevoer van koele lucht uit de poolstreken. Gelukkig zorgt een zwakke uitloper van een hogedrukgebied dat we de komende dagen wel kunnen genieten van rustig en vrij zonnig weer. Maar zwembadweer wordt het helaas niet.

Vandaag starten we de dag met veel bewolking. Verspreid kan er uit de bewolking ook nog een laatste bui vallen. Maar al snel is het overal droog. Vanuit Duitsland volgen vanmiddag opklaringen waardoor het in Vorarlberg en Tirol nog even flink zonnig kan worden. Elders blijven wolkenvelden toch wel de overhand houden. Uiteindelijk ontstaan er in oa. Karinthie en Oost Tirol ook weer nieuwe wolken waaruit enkele buien tot ontwikkeling kunnen komen. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het 19 tot 26 graden. Voor dit jaargetij is dat wel onder de maat.

Morgen lijkt het wel weer zomer in het westen. Er is flink wat ruimte voor de zon en met weinig wind is het een aangename dag. Alleen de frisse ochtendtemperatuur (6 tot 12 graden) verraad dat de lucht van origine koel is. In de middag wordt het 22 tot 25 graden. In het oosten ontstaan stapelwolken welke zullen uitsmeren. Hierdoor heeft de zon het hier moeilijker. Maar met weinig wind voelt het aangenaam.

Donderdag is in detail nog wat onzeker. De ochtend begint waarschijnlijk droog met opklaringen. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het 23 tot 25 graden. Maar in de middag volgen resten van een front waardoor het zwaar bewolkt raakt. Ook zouden er al eens buien kunnen ontstaan. Maar net zo goed blijft het enkele bij wolkenvelden.

Voor de vrijdag zijn de kaarten al wel geschud. Verspreid over de dag zijn een aantal felle buien mogelijk, soms met onweer en hagel. De temperatuur doet opnieuw een stapje terug.

Zowel zaterdag als zondag herhaalt dit beeld zich. De lucht is zwoel van karakter en verspreid over de dag zullen felle buien ontstaan.

De nieuwe week brengt waarschijnlijk warmer weer, maar een periode met stabiel zomerweer lijkt er voorlopig nog niet in te zitten.

Jeroen Elferink

Summit Travel Grote Banner

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht