Koeler met enkele buien

Het is de komende tijd koeler en wisselvallig

Koeler met enkele buien

Het is vanaf vandaag een stuk koeler geworden in Oostenrijk. Daarbij is het vooral vandaag ook bewolkt met enkele buien.

Vanmorgen is het bewolkt en vooral in centraal Oostenrijk valt van tijd tot tijd buiige regen. Hierbij is ook kans op wat onweer of windstoten. In de westelijke deelstaten is het flink koeler en hier valt vanaf 1600 meter ook sneeuw. In de loop van de middag wordt het iets droger en breekt regionaal kort de zon door. Maar de bewolking houdt overduidelijk de overhand en met maximaal 9 tot 16 graden is het voelbaar koeler.

Morgen is het weerbeeld een stuk vriendelijker. De dag start droog en daarbij wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Echter ontstaan ook snel stapelwolken, en deze stapelwolken zullen uitgroeien tot enkele buien. Dit kunnen regionaal pittige buien zijn. Tussendoor is ook veel ruimte voor de zon en met 15 tot 19 graden is het een stukje aangenamer dan vrijdag.

Zondag lijkt het weerbeeld sterk op dat van zaterdag. Maar nu is er tijdens de ochtend iets meer ruimte voor de zon. Later ontstaan stapelwolken en opnieuw volgen buien, nu ook met een klap onweer. Het wordt tussendoor 17 tot 21 graden.

Na het weekend blijft het nog even wisselvallig. Zicht op warm zomerweer is er voorlopig even niet. Elke dag is kans op een paar buien het het blijft een tikkeltje koeler dan gebruikelijk voor mei.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×