Kohlmais 3er sessellift voor het laatst in bedrijf

Kohlmaisgipfelbahn dalstation
© Saalbach.com

Gisteren sloot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een periode van 35 jaar af. Kohlmais 3er sessellift was voor het laatst in bedrijf.

De Kohlmaisbahn en de stoeltjeslift zal met ingang van december 2018 compleet vervangen zijn door een nieuwe, moderne en snellere gondel. De iconische Kohlmaisgipfelbahn blijft nog tot 2 april in bedrijf, terwijl het skicircus nog open is tot 8 april 2018.

De lift deed in 1983 voor het eerst dienst, nu 35 jaar later zal deze gesloopt worden. De sloop is inmiddels in gang gezet getuige onderstaande foto. Vorige maand nog een ritje gemaakt met deze lift. De bouw van de nieuwe lift was vorig jaar al begonnen, en dat zag je wanneer je deze lift nam. In het dal is het een en ander aan beton gestort en het middenstation is in vergevorderde staat.

© Turbotechnik Altmark via Saalbach Hinterglemm Facebook

Vorig jaar april kregen we er lucht van dat beide liften werden vervangen. Al hoewel de Kohlmaisgipfelbahn wel iets heeft zijn beide zwaar verouderd. Maar heel veel is nog steeds niet bekend, de vorderingen van de bouw is wel goed zichtbaar.

Dit is wat we tot nu toe weten.

  • 10 persoonsgondel identiek aan de Schönleitenbahn
  • vermoedelijke bouwer lift Doppelmayr
  • Nieuwe dalstation met garage
  • Nieuwe middenstation
  • Garage voor 100 voertuigen onder dalstation
  • ingang garage via tunnel
  • Appartementen voor het personeel
  • Ingang dalstation op straatniveau

Doordat het middenstation ca. 30 m ten westen van het huidige middenstation komt, kon men al in 2017 ermee beginnen. Het gebouw van 3 verdiepingen is zo goed als klaar, het mist alleen nog de dakconstructie en de techniek voor de kabelbaan.

Na de sloop zal men beginnen aan de montage werkzaamheden in het middenstation. Dit zal in mei 2018 starten volgens de planning. In december 2018 zal dan de nieuwe Kohlmaisbahn open gaan. Meer info ga naar saalbach.com

Eerdere berichtgeving over de nieuwe Kohlmaisgipfelbahn zie hier, hier en hier.

Onderstaande foto’s: © FANtastischOostenrijk.nl

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht