Komen er nog Sneeuwdepots in Skigebied Kitzbuhel?

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Komen er nog Sneeuwdepots in Skigebied Kitzbuhel? Vorig jaar op 29 april 2019 waren we nog in het skigebied van Kitzbühel en we kwamen nog bij een in aanbouw zijnde sneeuwdepot (Walde)

Recentelijk hebben we nog aandacht besteed aan deze laatste skidag van het seizoen 2018/2019. Ook zagen we dat we nog aandacht hadden besteed aan het sneeuwdepot dat aldaar werd gemaakt bij Walde. Er worden normaliter meer van dit soort sneeuwdepots gemaakt in dit skigebied. Of deze sneeuwdepots ook dit jaar weer worden gemaakt is ons nog niet bekend.

Kitzbühel staat erom bekend dat men het skiseizoen de laatste 6 jaar erg vroeg heeft gestart. De eerste vroege start was op 25 oktober 2014 en afgelopen seizoen lag deze dag op 19 oktober 2019. Deze start kan uitsluitend en alleen gedaan worden met behulp van sneeuwdepots. In deze depots wordt sneeuw van het afgelopen seizoen opgeslagen. Met andere woorden de sneeuw van nu wordt bij elkaar geschoven en men maakt een enorme bult sneeuw. De huiskamervraag was altijd ….smelt deze bult dan in de zomer niet weg? Natuurlijk is dat antwoord: Nee! Gemiddeld smelt er maar tussen de 15 en 20% weg.

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Sneeuwdepot is afgedekt met isolatieplaten

Hoe pakt men het aan? Allereerst een bult sneeuw maken. De pistenbully’s die schuiven deze bult bij elkaar. Deze sneeuwbult wordt vervolgens afgedekt met isolatieplaten (zie bovenstaande foto) Vervolgens gaat er nog een zeil op en het depot is klaar.

We kwamen vorig jaar ook langs het sneeuwdepot van Walde en maakte de volgende opname.

Kirchberg sneeuwdepot Gaisberg

In het midden is een witte bult te zien dat is het sneeuwdepot op de Gaisberg

Wanneer het winterseizoen weer als eerste op Resterhöhe gaat beginnen is op dit moment nog niet te zeggen. We weten ook nog niet of de sneeuwdepots worden gemaakt. Gezien de historie zal dit wel het geval zijn en Kitzbühel wil waarschijnlijk weer open gaan medio oktober. We houden het in de gaten.

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Kitzbühel Walde Sneeuwdepot

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht