Komen er strengere regels voor de apres-ski?

Solden Turner Après-ski

Après-ski Ter illustratie

Komen er strengere regels voor de apres-ski?

De 1G regel is waar wij volgens minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) mogelijk mee te maken kunnen krijgen tijdens de wintersport.

In een interview liet de minister al doorschemeren welke maatregelen men binnenkort kunnen verwachten, één daarvan is de 1G regel die nu ook al geldt in o.a. discotheken. De 1G regel zal dan in eerste instantie alleen gelden daar waar men staat, zitten zoals overdag op de piste waar je snel wat kan eten is niet over gesproken.

De reden hiervoor is waarop veel ongevaccineerde mensen samenkomen. “We moeten de ongevaccineerden beschermen. Dat betekent dat de ongevaccineerden geen toegang mogen hebben tot deze risicovolle gebieden. Voor hun eigen bescherming.” Aldus de minister in een interview met de “Krone Zeitung” (editie van zondag).

1G regel bij apres ski

Of dit ook ingevoerd wordt zal aanstaande woensdag bekend worden, dan voert de minister gesprekken over de maatregelen met de gouverneurs van de deelstaten. De 1G-regel houdt in dat alleen gevaccineerden toegang krijgen, mensen die al genezen zijn of getest zullen worden geweerd. Of dit alleen zal gelden voor de après-ski na een bepaalde tijd of ook voor bergrestaurants is nog niet zeker.

Kritiek

Vanuit de NEOS en FPÖ klinkt er kritiek zo mist Gerald Loacker van de NEOS de overweging om ook mensen die hersteld zijn toe te laten.  “De regering moet stoppen met het negeren van de tweede G in haar ‘zeer concrete plannen’ voor de herfst.” Als arts moet Mückstein weten dat de immuniteit van degenen die hersteld zijn op geen enkele manier minder is dan die van degenen die zijn ingeënt. “In plaats van steeds vaker over 1G te fantaseren, moet de overheid eindelijk definiëren welke antilichaamtesten erkend worden en waar de drempelwaarden liggen.” aldus Loacker.

De Salzburger kamer van koophandel vind het ook een volkomen overbodig voorstel en is teleurgesteld in het gebrek aan aandacht voor de toeristische sector. Het is een ondoordacht voorstel en zouden het bedrijfsleven tot stilstand kunnen brengen en vreest dat dit tot bedrijfssluitingen zal leiden, aldus Albert Ebner, voorzitter van de sectie toerisme en vrijetijdsindustrie van de Salzburgse Kamer van Koophandel.

Steun

Toch is er ook steun voor het plan vanuit Salzburg waar Hristian Stöckl (ÖVP), hoofd gezondheidszorg van Salzburg tegenover de media verklaarde dat hij zich kan voorstellen dat de 1G-regel vanaf oktober op sommige gebieden van het openbare leven wordt ingevoerd. Verplichte vaccinatie moet gelden in de gastronomie, de vrijetijds- en fitnesssector en bij culturele evenementen. “We moeten duidelijke voordelen geven aan de gevaccineerden. Ik zie de 1G-regel niet als verplichte vaccinatie via de achterdeur, maar ik zie vaccinatie als een morele verantwoordelijkheid. Wie zich niet laat vaccineren, moet ook de consequenties dragen”, aldus Stöckl tegenover de in de donderdag editie van de Salzburger Nachrichten.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Krone.at

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Chaletnl-banner-900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×