Komend weekend zomerse temperaturen

Bier Saskia Vijfschaft Proost

Archieffoto van Saskia Vijfschaft

Komend weekend zomerse temperaturen

Na een ongekend warm Paasweekend met veel zon, föhnstorm en idioot hoge temperaturen is het nu wisselvalliger en koeler in Oostenrijk. Maar het wisselvalligere en iets koelere weer is van korte duur.

Vandaag wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Uit dikkere bewolking valt soms wat regen of sneeuw vanaf 1300-1500 meter. Gedurende de dag leeft de buiigheid iets op, met name in het Salzburgerland. Daarbij stijgt de sneeuwvalgrens langzaam naar 1800 meter. Het wordt in de dalen tussen de buien met wat zon door maximaal 11 tot 16 graden.

Morgen start droog met zonnige momenten, maar in de loop van de dag wordt de bewolking dikker. Het blijft nog lang droog, maar tegen de avond volgt echter regen. Tot die tijd loopt het kwik op naar 14 tot 18 graden. De avond verloopt regenachtig.

Donderdag zijn er weer flinke zonnige perioden, maar later op de dag kan ook een bui ontstaan. Het wordt ook warmer, maximaal 17 tot 21 graden. Temperaturen die normaler zijn voor eind mei of begin juni.

Vrijdag draait de wind naar het zuiden en volgt flink warme lucht, de temperatuur kan regionaal al richting 23 of 24 graden gaan. Tijdens het weekend worden met veel zon en een zuidelijke wind zomerse temperaturen verwacht. Veelal stijgt de temperatuur naar 25 tot 28 graden in de dalen. Mogelijk wordt het zelfs nog iets warmer. Daarmee lijkt april het traject van februari en maart te volgen; recordzacht!?

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×