Komende 36 uur valt de winter in

Kaprun Kitzsteinhorn alpincenter

Kaprun gisterochtend

Komende 36 uur valt de winter in
Nou valt de winter niet echt in want het is nog altijd herfst en in de lagere dalen blijft het gewoon regenen. Toch is dit de echt eerste keer van het seizoen dat er sneeuw tot lagere niveau’s gaat vallen in Oostenrijk!

Vandaag begint de dag overwegend bewolkt en in delen van Tirol en het Salzburgerland kan er soms al wat lichte regen of motregen vallen. Toch hebben de droge perioden eerst nog de overhand. Uiteindelijk wordt de bewolking dik genoeg en later tijdens de ochtend en aan het begin van de middag regent het enige tijd. Boven de 1300 meter gaat regen geleidelijk over in sneeuwval en kan het vooral in het Tiroler Unterland wit worden. Later op de middag wordt het weer wat droger en aan de zuidkant blijft het droog. Voor de regen uit wordt het 8 tot 11 graden, in de regen is het slechts enkele graden boven nul.

Vanavond trekt vanuit Duitsland een actief koufront van noord naar zuid over Oostenrijk. Gedurende de latere avond en nachtperiode valt er intensieve neerslag. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 1000 meter of lokaal nog wat lager. De meeste neerslag valt tussen Innsbruck en Schladming, amper neerslag valt er in Vorarlberg en aan de zuidkant.

Morgenochtend is het eerst na het overtrekken van het koufront een tijdje droger, maar uiteindelijk volgen nieuwe buien in de bekende nordstau-lagen. De sneeuwgrens pendelt daarbij rond de 1000 meter, stijgt gedurende de dag naar 1200 meter. Met uitzondering van Tirol wordt het gedurende de middag overal droger. In de lagere dalen wordt het maximaal 3 tot 7 graden, op 1500 meter vriest het enkele graden.

In totaal valt er 5 tot 25 centimeter sneeuw, hierboven kun je zien hoeveel sneeuw er bij jouw in de regio kan vallen. De verschillen zijn dus per regio best groot, het is in ieder geval een mooi voorproefje op de winter.

Vanaf donderdag wordt het geleidelijk beter weer, donderdag is het nog wel bewolkt maar vrijdag breekt de zon weer door. Dat wordt mooie plaatjes schieten met de besneeuwde bergen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht