Komende dagen heel warm en soms heel nat

Komende dagen heel warm en soms heel nat

De komende dagen wordt het heel warm en soms heel nat, een paraplu is geen overbodige luxe.

Vandaag belooft het een warme dag te worden maar in het begin van de dag in het zuiden en in de Alpen lokaal wat mist. De eerste uren van de dag schijnt in de meeste delen van het land de zon grotendeels ongestoord.

In de loop van de ochtend trekken de eerste wolken vanuit het westen het land binnen. Uit deze wolken zal neerslag uitvallen, eerst van Vorarlberg tot Opper-Oostenrijk. Later ontwikkelt zich dikkere bewolking, waaruit enkele regen- en onweersbuien zullen gaan vallen.

De wind is matig tot krachtig en komt uit het westen. De temperatuur is zomers met een maximum tussen de 21 en 28 graden.

Morgen blijft het warm en begint de dag weer zonnig. Maar in de loop van de dag trekt er een zwakke storing vanuit het westen het land binnen. Door deze storing trekt er weer een wolkenband het land over waaruit enkele regen- en onweersbuien uit kunnen ontstaan.

De wind is matig tot krachtig nog steeds uit het westen. Maximum ligt weer tussen de 21 en 28 graden.

Weekend

Ook vrijdag wordt het een warme dag en weer blijft het niet droog. Nadat de lokale mistbanken zijn verdwenen is het eerst zonnig maar in de loop van de dag trekken de wolken het land weer binnen. Rond het middaguur zal uit de dikke bewolking het nodige aan regen- en onweersbuien gaan vallen. De wind is zwak tot matig met een maximum tussen de 23 en 28 graden.

Zaterdag wordt een wisselvallige dag met in de ochtend lokaal mist. Terwijl in de ochtend nog de zon te zien is zal in de middag het nodige aan regen- en onweersbuien gaan vallen. Er staat een stevige wind uit het westen tot zuidwesten. Ondanks de neerslag zal het weer een warme dag worden met een maximum van 23 tot 28 graden.

Ook zondag zal een wisselvallige dag worden met zon en het nodige aan regen en soms zware onweersbuien. De wind uit het zuiden tot westen is krachtig. Maximum ligt tussen de 25 en 30 graden.

Hoe het verder gaat verlopen, morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×