Komende dagen iets onstabieler maar de zon krijgen we ook te zien

Bergfex Kitzbühel 24 april 2022

Komende dagen iets onstabieler maar de zon krijgen we ook te zien

Wat gaat het weer doen de komende dagen dat willen vast wel wat vakantiegangers weten die toch met de “mei vakantie”naar Oostenrijk zijn gekomen. We zien alweer de wandelaars in de bergen maar ook de mountainbike zien we steeds vaker terwijl er op de verschillende gletsjers nog gewoon wintersport bedreven wordt.

Als alles voor ons meezit pakken we de laatste skidag vandaag van Kitzbühel nog even mee. Vanaf de Hahnenkamm kun je nog een leuk rondje maken naar de Steinbergkogel, Ehrenbachhöhe en de Ochsalm. Jullie zien vanzelf wel weer de live video update op facebook of instagram.

Maar wat voor weer gaan we krijgen zondag?

Een wisseling van wolken en zonneschijn. Er zijn ook enkele regen- en onweersbuien, de eerste in de ochtend in het zuidwesten van Oostenrijk, van Montafon tot Lungau en Karinthië. In de loop van de dag ontstaan ​​er buien en onweersbuien. Tussen de buien door komt ook de zon steeds weer tevoorschijn, de meeste zonnestralen komen in het oosten. In het zuiden van Stiermarken en in delen van Burgenland blijft het hoogstwaarschijnlijk de hele dag droog. Er staat een stevige wind uit zuid tot west. De maximumtemperaturen liggen tussen de 12 en 20 graden. Als het wat langer regent kan het koeler blijven, maar in het oosten, dat langer zonnig is, wordt het warmer met temperaturen tot 23 graden. Op 2000 meter hoogte is het ongeveer 3 graden.

Weer Oostenrijk 24 april 2022

Op maandag is het onstabiel met veel bewolking, wat zon en enkele regenbuien, mogelijk zelfs onweer. Zwaartepunt van de regen in het noorden en westen, in de middag zijn dan de centrale alpen en het zuiden aan de beurt. De sneeuwgrens loopt op van 1400 meter naar 1600 tot 2000 meter. De maximale waarden: meestal 12 tot 18 graden, in het zuidoosten met iets meer zon tot rond de 20 graden. Op 2000 meter van noord naar zuidwest 0 tot 5 graden.

Morgen kijken we wat verder, wellicht na woensdag komen er een paar mooie dagen aan… we gaan het zien.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...