Komende dagen nat en zonnig

Komende dagen nat en zonnig

Na een redelijk frisse dag en een nacht met veel neerslag begint het weekend nat.

De zaterdag begint overwegend bewolkt waaruit het nodige aan neerslag zal vallen, lokaal kan er wat gedonder te horen zijn. De neerslag zal tussen de 1400 en 1800 meter vallen als sneeuw. Het zal geen grijze dag worden, de zon kan zich langere tijd laten zien vooral in de middag.

In het noorden waait er een matig tot krachtig de wind uit westelijke richting, in de rest van het land blijft het vrij zwak. De maximum temperaturen liggen tussen de 8 tot 15 graden, in het oosten kan dit stijgen tot 17 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het ongeveer 1 graad.

Zondag wordt een mooie dag die bewolkt begint. Uit de bewolking kan lokaal een bui vallen met name aan de noordkant van de Alpen. Met een sneeuwgrens tussen de 1200 en 1500 meter zal de neerslag als sneeuw vallen.

Verder naar het westen en zuiden zal de dag lokaal zonnig beginnen. In de loop van de dag klaart het geleidelijk op en zal overal de zon geregeld te zien zijn. Later in de middag zal in het westen langzaam meer bewolking opzetten waaruit tegen de avond wat regen valt, boven de 2000 meter sneeuw.

De wind  is zwak tot matig uit het oosten. Maximum ligt tussen de 10 en 19 graden.

Verdere trend

Maandag  zal in het grootste deel van het land zonnige perioden afgewisseld worden door bewolking. Uit de bewolking kan neerslag vallen met een sneeuwgrens tussen de 1000 en 1800 meter. Het wordt iets koeler dan de afgelopen dagen met een maximum tussen de 7 en 14 graden. In het zuiden kan het nog verder oplopen tot 17 graden.

Dinsdag begint lokaal met mist en zal het een dag worden waarbij de zon en bewolking elkaar afwisselen. Een lokale regenbui is mogelijk en de sneeuwgrens ligt tussen de 800 en 1600 meter. Met een frisse noordelijke wind liggen de maxima tussen 6 en 16 graden,

Woensdag begint de dag lokaal met mist elders zal de zon te zien zijn. Het zal weer een wisselvalliger dag worden met het nodige aan zon en bewolking maar het zal vooralsnog droog blijven. De wind is krachtig uit het zuidoosten met een maximum tussen de 8 en 15 graden.

Hoe het verder verloopt, morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...