Komende dagen nog lekker weer maar sneeuw is onderweg

Kitzsteinhorn 01-10-2020 © Zell am See Kaprun Facebook
Kitzsteinhorn 01-10-2020 © Zell am See Kaprun Facebook

Komende dagen nog lekker maar sneeuw is onderweg. De winter komt langzaam dichterbij en vooral de gletsjers zullen nog witter worden.

Dit is goed nieuws voor het openingsweekend van het alpineskiën in Sölden op 17 en 18 oktober 2020, de beelden zien er al goed uit maar kan altijd beter.  De voorbereiding op de gletsjer kan men vandaag doen onder een heerlijk zonnetje. De ochtend begint met mist die snel zal verdwijnen maar geheel onbewolkt zal het niet worden behalve in het zuiden. Als er regen valt zal dit boven de 1600 meter als sneeuw vallen. Uiteindelijk zal het maximum uitkomen tussen de 15 en 19 graden, op 2000 meter stijgt het tussen de 3 en 7 graden.

Morgen begint weer met mist die hardnekkig kan zijn, zodra dit verdwenen is zal de zon overal schijnen. Ook vandaag zal het niet geheel onbewolkt zijn maar het blijft wel droog. Wel wordt het een paar graden warmer, de temperaturen stijgen naar 14 tot 21 graden. Op 2000 meter blijft het steken op ongeveer 8 graden.

SneeuwWeekend SNEEUW

Zaterdag wordt het nat, koud en de zon zal zich niet laten zien, vanuit het westen komt er een koufront aan die zorgt voor regen. De sneeuwgrens zal geleidelijk dalen van 2000 meter naar 1300 meter. De neerslag wat er valt zal dus in de bergen als sneeuw vallen, wat weer goed is voor de gletsjers. Het zuiden en zuid oosten van Klagenfurt naar Eisenstadt zal het waarschijnlijk pas in de avonduren gaan regenen. Maximumtemperaturen liggen tussen de 11 en 21 graden. Ook op zondag zal het in de meeste regio’s overwegend bewolkt zijn met het nodige aan neerslag, doordat de sneeuwgrens wat naar circa 800 meter zakt zal ook deze dag er weer wat sneeuw bijvallen. Zeker in de bergen en dus ook op de gletsjers. De maximum temperaturen liggen tussen de 6 en 12 graden.

SneeuwNa het weekend zal zoals het er nu uitziet een paar dagen de sneeuwgrens rond de 1200 meter liggen, ook kan er nog wat sneeuw bijvallen maar meer hierover morgen.

De groeten.

Reserveweerman Michel

Sneeuwval

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×