Komende dagen nog loeiheet, maar dan?

Brixen im Thale Zinsberg Brantlalm Brantlalmsee

Komende dagen nog loeiheet, maar dan?

Terwijl in Nederland de temperatuur de komende dagen wat naar beneden gaat wordt het vandaag in Oostenrijk nog loeiheet. De temperatuur loopt op naar waarden die tussen de 27 en 35 graden komen te liggen. Op 2000 meter wordt het tussen de 16 en 20 graden!!!

In het grootste deel van Oostenrijk schijnt de zon de hele dag en zijn er alleen in de middag een paar hoge wolken of kleine gezwollen wolken. In Vorarlberg en Tirol kunnen echter ook uitgebreide wolkenvelden komen en in de loop van de middag ook enkele grotere stapelwolken en mogelijk ook onweersbuien. Er staat een matig, in het oostelijke Donaugebied en op de bergen ook vanaf het middaguur een stevige wind van oost naar zuid. In sommige dalen kan het een beetje föhnig worden.

Donderdag wordt de piek van de hittegolf verwacht.

In het grootste deel van Oostenrijk lopen de temperaturen op van 30 tot 37 graden en overheerst de zon. Temperaturen beneden de 30 graden vinden we in het uiterste westen en zuidwesten ( Vorarlberg, in de Ausserfern, op de Tiroler en Salzburg hoofdkammen van de Alpen, in Oost-Tirol en Opper-Karinthië) Ook is een onweersbui niet uit te sluiten. Er staat een stevige tot stormachtige wind uit het zuidoosten of zuiden van het land. In het gebied van de Hohe Tauern kunnen windstoten voorkomen die tegen de 100 km/u liggen. Op een hoogte van 2000 meter wordt het tussen de 15 en 21 graden.

Vrijdag een weersomslag?

Een front brengt hevige regen en forse afkoeling in de westelijke helft van Oostenrijk. Ook in de oostelijke helft wordt het niet meer zo heet en niet meer zo zonnig. Er is meer bewolking en er is een verhoogde kans op onweer. De wind is af en toe krachtig vanuit het westen tot zuiden. De temperaturen varieerden sterk, variërend van 18 tot 32 graden van west naar oost.

Hoe het weekend weer er uit gaat zien, morgen meer!

Weerbericht Oostenrijk 17 augustus 2022

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht