Komende dagen onweersbuien, weekend terugkeer nazomer

Het was vandaag weer eens voor het eerst sinds dagen prachtig nazomer weer. De zon scheen vandaag flink en na een frisse start steeg het kwik naar zomerse waarden.

Maar helaas is het mooie weer maar voor korte duur, morgenmiddag nog trekken er felle regen en onweersbuien over. En er volgt een tijdelijke afkoeling vanuit het Westen.

Morgen beginnen we de dag nog met veel zon en de temperatuur stijgt naar mooie nazomer waarden. Het warmst wordt het in Karinthië en Stiermarken met 25 graden, ook elders mooie waarden. Op 1500 meter is het een graad of 14. In de middag ontstaan er op een koufront enkele zware onweersbuien, de hevigste in Oost-Tirol en Karinthië.

Vrijdag zet de afkoeling verder door, in heel Oostenrijk m.u.v. Voralberg zijn zware onweersbuien mogelijk. Het voelt nog zwoel aan maar in de middag daalt de temperatuur vanuit het Westen. In Voralberg zijn het voornamelijk regenbuien bij temperaturen onder de 20 graden. Daarbij staat er een fris windje.

Na een frisse zaterdag met nog een paar laatste buien, keert zondag de nazomer weer helemaal terug. Eindelijk komt een hogedrukgebied precies boven Oostenrijk te liggen! Dat betekend dat het begin volgende week lange tijd prachtig, zonnig en mooi nazomer weer is. Genieten dus!

Zaterdag volgt een nieuw weerbericht

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

M&M Taxi Winter

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht