Komende dagen steeds milder en vloeibare neerslag?

Kitzbüheler Horn

Komende dagen steeds milder en vloeibare neerslag?

Maandag is het overwegend wisselvallig en droog. In de ochtend valt er heel af en toe een beetje regen of sneeuw. In Vorarlberg en Tirol schijnt de zon in de ochtend een paar uur en in de middag komt er meer bewolking opzetten over de hele westelijke helft van Oostenrijk. In het oostelijke berggebied is er op veel plaatsen nog bewolking, hier wordt het naarmate de dag vordert steeds zonniger. In het laaglang komt ook mist voor. Alleen in het zuiden van Ober- en Niederösterreich  kan dit oplossen.

De temperaturen liggen tussen min 2 tot plus 4 graden, in de bergen tot 8 graden. Op 2000 meter hoogte is het min 4 tot 0 graden. De wind waait matig uit het oosten tot het zuiden. Helaas gaat het in de avond regenen in Vorarlberg.

Dinsdag is het onbestendig en het wordt helaas een stuk milder. Vooral in het westen en noorden is er veel dichte bewolking. In Vorarlberg en Tirol, in de middag ook in het noorden van Ober- en Niederösterreich , regent het. De sneeuwgrens loopt op tot 1500 meter. Er is ook een kans op ijzel. Van het Weinviertel via Wenen en Burgenland tot aan het Klagenfurtbekken zijn er hardnekkige  mistvelden. In de bergen en in het zuidwesten wisselen zon en wolken elkaar af, in sommige dalen is het mistig. Er staat een matige wind uit zuid tot zuidoost.

De maximale waarden liggen tussen de 2en 10 graden, in de mistgebieden kan het vriezen. Op 2000 meter hoogte is het in de middag min 1 graad.

Vanaf woensdag staat er best wat horror op de kaarten daar gaan we nu nog niets over meedelen. Het ziet er niet heel goed uit maar dat bekijken we morgen weer.

Weer in Tirol 26 december 2021

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...