Komende dagen wisselvallig met regen en sneeuw

Zell am See Schmittenhöhe @annelies Roest Kooijman

Gisteren was het in Zell am See op de Schmittenhöhe een geweldige dag, op de achtergrond de Kitzsteinhorn de gletsjer van Kaprun @Annelies Roest Kooijman

Komende dagen wisselvallig met regen en sneeuw.

Gisteren was het over het algemeen een aardige dag in Oostenrijk. Ook zo genoten van de geweldige webcam video’s die we jullie hebben voorgeschoteld. Er was veel sneeuw te zien maar die sneeuw zal voor de laag gelegen gebieden geen blijvertje zijn. De gletsjer hebben deze verse sneeuw met open armen ontvangen. Op menig gletsjer is er een halve meter aan poeder gevallen.

Maar hoe gaan de komende dagen eruit zien?

Maandag ligt er een lagedrukgebied boven Oostenrijk en dat betekent neerslag die in de vorm van regen valt maar in de hoger gelegen dalen kan dat ook sneeuw zijn. Tussen het Kaisergebergte en Hochschwab kan het op 1400 tot 1000 meter sneeuwen, elders schommelt de sneeuwgrens tussen 1500 en 2000 meter. Mocht de zon erbij komen dan zou dit alleen kunnen in Vorarlberg en Tirol. Aanvankelijk waait er in het oosten en zuidoosten een sterke noordoostenwind. Later draait de wind overal van west naar noordwest. De temperaturen liggen vandaag tussen de 6 en 17 graden en alleen in het uiterste oosten wordt het 17 graden. Op 2000 meter is het min 2 tot plus 3 graden.

Brixental 26 september 2020

Dinsdag, het wordt wat warmer maar wisselvallig.

In Vorarlberg is het bijna het grootste deel van de dag bewolkt en regenachtig. In Tirol, Salzburg en het westen en zuiden van Oberösterreich zien we de zon maar even. Er komt ook meer bewolking opzetten van waaruit het zou kunnen gaan regenen. Van Linz richting Villach aanvankelijk bewolkt en wat regen maar toch zien we steeds vaker de zon. In het oosten waait een krachtige wind die later draait naar west tot noordwest. De maximum temperatuur ligt tussen de  11 en 19 graden, op 2000 meter 3 tot 4 graden.

Woensdag, iets milder en afwisselend zien we zon en bewolking. De meeste zonuren komen voor in het zuiden en zuidoosten. In Oberösterreich, in het westen van Niederösterreich en Noordwest Steiermark is het in de ochtend bewolkt. Daarnaast kan het een beetje regenen tussen Innsbruck en het Wienerwald. In het oosten waait er een stevige wind van oost naar zuidoost. De temperaturen lopen op tot 13 à 21 graden.

Hoe het verder gaat daar kijken we morgenochtend weer naar.

Weer Oostenrijk 28 sept 2020

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Banner Bluetribe 1200x400

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht