Komende dagen zachter en föhnig

WEERBERICHT: KOMENDE DAGEN ZACHTER EN FÖHNIG

Gisteren stonden ze in de rij op de Brennerpas omdat het (plaatselijk) vreselijk hard sneeuwde. Daar is vandaag niet veel meer van te merken. Maar de sneeuw was wel brood nodig om de condities flink te verbeteren. De meeste sneeuw is naar het oosten weg getrokken en er blijft een mix over van wolken, zon en soms een (sneeuw)bui. Na dit winterse intermezzo is het weer “business as usual” voor Oostenrijk. Het wordt zachter en de kou wordt wederom weggemoffeld de komende dagen.

ZATERDAG:

op de laatste dag van de vakantie (veel mensen gaan vandaag weer huiswaarts) is er een mix van wolken en zon. Met name de zuidelijke staten en in het westen komt zo nu en dan nog een sneeuwbui voorbij. De sneeuwvalgrens ligt echter weer boven de 1000 meter. Heel veel sneeuw zal er echter niet uitgeperst worden. De temperaturen gaan weer iets omhoog en in de meeste dalen liggen die rond de 5°c. De vorstgrens ligt rond de 1500 meter.  In de middag kan het aan de noordkant van de hoofdkam wat föhnig worden. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar bij föhn meest krachtig.

ZONDAG:

het is een ratjetoe van wolken. In de zuidelijke deelstaten kan de dag beginnen met mist of nevel. In de ochtend kan daar ook nog een sneeuwbui voorkomen. Aan de noordkant van de Alpenboog is het meer de zon die de boventoon voert. In de loop van de middag kan in het westen de wind wat toenemen uit het zuidwesten. Daardoor worden wolken tegen de zuidkant gedrukt die een vlok sneeuw kunnen geven. Als gevolg daarvan wordt het aan de noordkant juist weer iets warmer door föhn. Niet overal valt sneeuw en niet overal komt de föhn over de bergen. Het fóhnsignaal is daarom op zondag ook gering. Op 1500 meter is het rond het vriespunt, op 3000 meter rond -10°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het blijft zo goed als droog en de temperaturen lopen langzaam op. Op maandag kan het aan de noordkant wat warmer worden door föhn. De zuidelijke Alpen maken dan meer kans op wat neerslag met een sneeuwvalgrens die oploopt naar 1500 meter. De rest van de week verloopt zo goed als droog. Slechts zelden kan er uit de wolken een drup of vlok vallen. De meeste zon is weggelegd voor het noordoosten van Oostenrijk. In de bergen is het half bewolkt. De temperaturen liggen de gehele week rond de 5°c op 1500 meter. Er is nauwelijks nachtvorst.

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×