Komende nacht sneeuwval tot in de dalen

Het landschap kleurt komende nacht overal weer wit, het gaat tot in alle dalen sneeuwen!

Komende nacht sneeuwval tot in de dalen

Het mooiste moment van de huidige kou-uitbraak staat voor deur, eindelijk verwachten we sneeuwval tot in de diepste dalen. Komende avond en vooral vannacht sneeuwt het in grote delen van Oostenrijk en wordt alles wit. Ook de komende dagen is het diep winters met lage temperaturen en soms opnieuw sneeuwval.

Vanmorgen is het vrijwel overal nog droog, enkel in Karinthië is nog een laatste verdwaalde sneeuwbui mogelijk. Daarbij schijnt geregeld nog de zon maar de bewolking houdt wel de overhand. Gedurende de dag wordt de bewolking opnieuw dikker en later volgt sneeuwval in Karinthië en Steiermarken. Deze sneeuwval breidt komende avond uit over de overige deelstaten van Oostenrijk.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt overal moet rekening worden gehouden met sneeuwval. Het zwaartepunt ligt eerst nog over Karinthië maar verplaatst zich geleidelijk naar het Tiroler Unterland. Tot woensdagochtend valt er veelal 10 tot 20 centimeter sneeuw tot in de dalen, minder sneeuw valt in Vorarlberg en het Tiroler Oberland.

Woensdag overdag is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat lichte sneeuwval. Tot grote nieuwe accumulatie komt het helaas niet, maar het is wel fors kouder geworden. Op 1500 meter vriest het overdag -8 graden en ook in de dalen komt het kwik amper boven nul.

Op zowel donderdag als vrijdag blijft de bewolking de overhand houden. Al zullen er ook mooie momenten tussen zit met af en toe de zon. Opnieuw valt er rekening te houden met wat lichte sneeuwval. Opnieuw geen grote hoeveelheden, maar elk beetje telt deze winter. Het wordt nog wat kouder, op de gletsjers vriest het overdag zowat -19 graden en op 1500 meter -10 graden. In de bergen staat een ijzig koude noordoostenwind.


Tijdens het weekend probeert een lagedrukgebied met koude vochtige lucht langs de noordkant van de Alpen te trekken. Modellen worstelen nog met de exacte uitkomst, mogelijk valt er in het Salzburgerland veel sneeuw. Ook elders is opnieuw sneeuw mogelijk. Het blijft ijzig koud.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...