Komende week rustig kaiserwetter met veel zon

Komende week rustig kaiserwetter met veel zon

hahnenkamm-webcam-zon

Het was een prachtig weekend in Oostenrijk. Op beide dagen scheen de zon flink en was het genieten van prachtige piste’s. Enkel in de lager gelegen gebieden of diepe dalen was het mistig, maar voor deze gebieden hebben we ook goed nieuws !

weerkaart12feb.1

Zoals ondertussen bekend ligt er een stabiel hogedrukgebied nabij Oostenrijk. De aangevoerde lucht is niet extreem koud maar ook niet erg warm, Oostenrijk ligt precies op de wip tussen deze 2 luchtsoorten.

Anders is dat voor Nederland, hier hadden we vannacht nog te maken met zware sneeuwjachten en ijzel. Een actief warmtefront liet lokaal 14cm sneeuw achter, maar vandaag kwamen we aan de achterzijde van dit systeem. En hier komt de warme lucht wel vol binnen, de komende dagen lopen de temperaturen flink op. Woensdag kan het in Maastricht 15 graden worden met veel zon. Van diep winter naar lente !

Maar nu weer terug naar Oostenrijk. Het hogedrukgebied komt dichterbij en de lucht wordt steeds droger. Hierdoor lossen lage wolkenvelden en mist in de diepe dalen morgen en overmorgen op.

hoog2

Dinsdag ligt de kern van het hogedrukgebied nabij Oostelijk Oostenrijk. Ten Westen van Oostenrijk zoekt warme lucht een weg naar het Noorden (over de Benelux) en ten Oosten zakt koude lucht richting de Middelandse Zee. Een ying-yang achtig verschijnsel, met Oostenrijk op de wip tussen beide luchtsoorten. Bijkomend voordeel is, is dat het niet erg warm/fohnig wordt of bitterkoud. Precies goed voor heerlijk skiweer !

tcdc_17021518_17021200

En hoe ziet dat er dan uit als we kijken naar de berekende bewolking ? Ja zo dus. Niks nada nopes ! En dat tot zeker aankomende vrijdag. Dat wordt bruin worden op de piste’s !

rart_17021918_17021200

Pas zaterdag en zondag lijken de kansen weer serieus te stijgen voor sneeuwval. Maar ervaring leert dat deze termijnen nog te ver zijn om een betrouwbare verwachting hierover te maken. Maar de timing zou perfect zijn voor de voorjaarsvakantie.

Fijne avond,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht