Komende week sneeuw, regen en ook zon

Zell am See

Wat lag Zell am See er gisteren FANtastisch bij.

Komende week sneeuw, regen en ook zon.De week in een notendop, het blijft winters in Oostenrijk. Richting het weekend mogelijk veel sneeuw.

Maar eerst vandaag de dag dat in Kitzbühel de Super G op de planning staat, een dag later in verband met de gewijzigde plannen nadat zaterdag de piste onderin niet goed was na ijzel en sneeuw. Vandaag zullen de uitlopers van een zwakke storingszone langs de noordkant van de Alpen wat sneeuwval brengen. Het zal overwegend bewolkt blijven met slechts enkele opklaringen. In het oosten en zuidoosten blijft het droog en zal de zon wat vaker te zien zijn.

Na een koud begin zal de temperaturen stijgen naar -5 tot 5 graden, op 2000 meter is het koud met een temperatuur rond de -11 graden.

Saalbach 850 hPa neerslag

Temperatuur en neerslagkansen op ca 1500 meter in Saalbach.

Morgen zullen er langs de noordkant van de Alpen regelmatig wolkenvelden passeren van waaruit het kan gaan sneeuwen. In het zuiden en zuidoosten blijft het droog terwijl in Oost-Tirol, Karinthië en in het zuidwesten van Stiermarken de zon vaker te zien is. De temperaturen bereiken een maximum van -5 tot 4 graden, op 2000 meter hoogte zal het in de middag min 13 graden gaan worden.

Woensdag drijft vanuit het noordwesten wolken het land binnen van waaruit sneeuw kan gaan vallen. De meeste sneeuw zal vallen tussen het gebied van Kufstein tot het westen van NiederOsterreich. Droog blijft het in het zuiden en zuidoosten waarbij de zon langere tijd kan gaan schijnen. De zon zal ook te zien zijn in het Waldviertel via Wenen richting Noord-Burgenland. Dit met een levendige tot harde wind vanuit west draaiend naar noordwest. De middagtemperaturen liggen tussen de -4 en 4 graden, in het zuidoosten met zon kan het 6 graden worden.

Sneeuwval 28-01-2021 15.00

Sneeuwval aankomende donderdag

Vanaf woensdagavond tot en met het weekend veel sneeuw (waar ligt de sneeuwgrens?) maar ook regen, hoe dit allemaal gaat verlopen morgen meer in ons weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht