Komende week wisselvallig en iets frisser

Online skipas Sölden

De herfst is gearriveerd, nog even en we mogen weer genieten van het witte goud. © Bergbahnen Sölden Fotograaf Christoph Nösig

Komende week wisselvallig en iets frisser. De herfst is nu echt in volle gang, een week met regen, zon en temperaturen die langzaam naar beneden gaat.

Vandaag is het een paar dagen koeler dan gisteren met herhaaldelijk zware regenbuien met name van Salzburg oostwaarts tot in het noorden van Burgenland. In het zuiden en westen kunnen er af en toe perioden met zon voorkomen. In de namiddag kan in de rest van het land de zon zich even laten zien. De wind zal licht tot matig zijn uit west tot noordwest. De hoogste temperaturen liggen vandaag tussen de 16 tot 23 graden, op de 2000 meter ligt dat rond de 9 graden.

wisselvallig frisserDinsdag wordt het iets warmer en zal het in de meeste delen van het land de zon schijnen. Maar het blijft niet droog en het is niet geheel onbewolkt. Vooral langs de noordkant van de Alpen zullen plaatselijk regenbuien vallen maar op veel plaatsen zal het droog blijven met een afwisseling van wolken en zon. De wind zal licht tot matig zijn, aan de oostelijke rand van de Alpen gedeeltelijk toenemend van west naar noord.  De temperaturen stijgen van west naar oost van 17 tot 25 graden, op 2000 meter wordt het 8 tot 11 graden.

wisselvallig frisserVerdere trend

Woensdag passeert er een koufront met vanuit het westen dikke bewolking en af ​​en toe regen en onweer. Langs en ten noorden van de Alpen een opkomende noordwestenwind en slechts 13 tot 19 graden, in het oosten en zuidoosten wordt het wat warmer 18 tot 22 graden. Dit weertype is ook op de donderdag met iets lagere temperaturen, het zal dan tussen de 12 en 18 graden gaan worden.

Vrijdag wordt het mede door een hoge drukgebied iets warmer en komter in de bergen wat mist voor. Maximum ligt tussen de 14 en 20 graden.

wisselvallig frisser

Hoe alles richting het weekend gaat verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht