Komende week wisselvallig en in hooggebergte sneeuw

Kaprun Kitzsteinhorn 4 nov 2019 herfst

Komende week wisselvallig en in het hooggebergte sneeuw. Afgelopen weekend was het aardig bal in de westelijke alpen. Veel wind, een föhstorm maar gelukkig is dat achter de rug. Hoe ziet het weer er komende week uit?

Dinsdag, en de ochtend hebben we nog last van wat mistvelden maar die verdwijnen en het wordt zonnig in een groot gedeelte van Oostenrijk. Er kunnen wat wolken voorbij komen maar het blijft nog droog. Ook in het westen is het in de ochtend soms zonnig, maar van uit Vorarlberg, Noord-Tirol, en van Flachgau naar het Waldviertel komen geleidelijk dichte wolken weer naar binnenzetten en in de middag of avond kan het hier wat regenen. Sneeuw valt alleen in het hooggebergte. Er staat een matige tot stevige wind van zuidwest naar west. De temperaturen lopen op naar waarde tussen de 12 en 20 of 21 graden. Op 2000 meter hoogte is het in de middag 5 graden.

Bergweer Hohe Tauern 5 okt 2020

Woensdag, wat natter maar ook zeker koeler. Van Vorarlberg tot Oberösterreich hangt er de hele dag dikke bewolking en we hebben last van regenbuien. Enkele centimeters verse sneeuw valt boven de 1600 tot 2000 meter. Aan het begin van de dag kan het nog wat regenen, vooral vanuit Unterkärnten richting het oosten, In de middag verloopt het hier droog. De wind draait naar het noordwesten en is deels krachtig. Dit brengt koelere lucht, de temperaturen bereiken slechts 8 tot 16 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het rond of iets boven de 0 graden.

Bergweer Kaisergebergte 5 okt 2020

Donderdag, van Vorarlberg naar het Mostviertel worden zon en  bewolking afgewisseld met regenbuien, boven de 1500 tot 2000 meter zijn dit sneeuwbuien. Verder naar het oosten en zuiden blijft het echter droog en hier is het meestal vrij zonnig na een mistige start. De noordwestelijke wind is krachtig en de temperaturen lopen op tot 10 à 18 graden.

Op vrijdag is het in heel Oostenrijk overwegend zonnig met enkele wolkenvelden, uiteraard is er ook weer mist in de ochtend aanwezig. De wind wordt een stuk minder en de temperaturen stijgt, maximum temperatuur ligt tussen de 14 en 22 graden.

Morgen kijken al een beetje naar het weekend weer en daar zien we op zondag alweer voorzichtig wat sneeuw.

Hieronder nog een leuke kaart.

Zondag 11 okt 2020 Sneeuw Oostenrijk

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...