Komende week wisselvallig lente weer

Komende week wisselvallig lente weer, met een mix van regen, zon en veel bewolking. Of stabiel zomerweer aan de beurt gaat komen is nog niet te zien op de kaarten.

Het instabiele weer zal ook vandaag aanhouden met in de eerste uren wat regen met name in het oosten en westen. De regen zal zich richting de middag verder uitbreiden richting het noorden. De temperaturen stijgen van west naar oost naar 13 tot 22 graden, op 2000 meter naar 0 tot 4 graden. De sneeuwgrens ligt vandaag tussen de 1500 en 2200 meter, in de ochtend kan het in de Noordalpen tot 1500 meter gaan sneeuwen.

Morgen is het door invloed van een lagedrukgebied koel met veel bewolking en op veel plaatsen regen. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen geleidelijk aan droog en kan de zon zich laten zien. Toch kan er een enkele bui vallen met een sneeuwgrens tussen de 1400 en 2000 meter. De temperaturen zullen stijgen naar 11 tot 18 graden, in het verre oosten en zuidoosten kan het zelfs 20 graden worden. Op 2000 meter wordt het min 2 tot plus 3 graden.

Verdere trend

Dinsdag zal het onrustig zijn aan de noordkant van de Alpen en in het noorden waar het kan regenen, in het oosten en zuiden zal het zonnige weerkarakter overheersen. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe met de ontwikkeling van grotere stapelwolken, waaruit een onweersbui mogelijk is. De wind zal krachtig tot hard uit het westen waaien, alleen in het zuiden zal de wind zwakker zijn. Maximum temperatuur ligt tussen de 13 en 20 graden.

Woensdag start de dag aan de noordkant van de Alpen met wat dikkere bewolking waaruit wat regen kan vallen voor de rest is het overwegend zonnig. In de loop van de dag afwisselend bewolkt en zonnig met enkele buien, af en toe onweer. De maximale temperaturen liggen tussen de 12 en 20 graden.

Op donderdag zal de zon meer te zien zijn maar is het niet stabiel, vooral aan de noordkant van de Alpen zijn enkele regenbuien mogelijk. De maximum temperaturen liggen tussen de 13 en 20 graden, in het zuidoosten een graadje warmer.

Hoe het verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Mesnerwirt Westendorf

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...